Phenjana sola paātrināt kodolieroču spēku palielināšanu preventīvā trieciena veikšanai

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasZiemeļkoreja. Foto no arhīva
Ziemeļkoreja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paziņojums sekoja kā atbilde ASV un Dienvidkorejas divus mēnešus ilgušajām liela mēroga mācībām uz amerikāņu aviācijas trieciengrupas virzīšanos Korejas pussalas virzienā.

RĪGA, 1.maijs — Sputnik, Ksenija Naka. Ziemeļkoreja "maksimālos tempos paātrinās savu savaldīšanas kodolieroču spēku palielināšanu", vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Korejas Centrālā telegrāfa aģentūrai sniegto Ziemeļkorejas ĀM spīkera paziņojumu.

Korejas Tautas armijas starpkontinentālo ballistisko raķešu starta iekārtas - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja draud Austrālijai ar kodoluzbrukumu

Ziņojumā teikts, ka situācija, kad ASV uzstāj uz sankciju ieviešanu pret Ziemeļkoreju un pastiprina spiedienu, Ziemeļkoreja "maksimālos tempos paātrinās savu savaldīšanas kodolieroču (spēku —red.) palielināšanu". Kamēr ASV turpinās iebiedēšanas un šantāžas politiku, ziņo ĀM spīkeris, "Ziemeļkoreja turpinās stiprināt savu militāro potenciālu savai aizsardzībai un preventīvajam kodoltriecienam".

Paziņojums sekoja kā atbilde ASV un Dienvidkorejas divus mēnešus ilgušajām liela mēroga mācībām uz amerikāņu aviācijas trieciengrupas virzīšanos Korejas pussalas virzienā atoma lidmašīnu bāzes kuģa "Karl Vinson" vadībā. Sestdien Ziemeļkoreja veica kārtējo neveiksmīgo ballistiskās raķetes palaišanas mēģinājumu.

Ziņu lente
0