Ukrainas IeM: Interpols atteicies izsludināt Jaceņuka meklēšanu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasArsēnijs Jaceņuks
Arsēnijs Jaceņuks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien Krievijas izmeklēšanas komiteja informēja par to, ka Arsēnijs Jaceņuks pirms 13 gadiem piedalījies divās bruņotās sadursmēs, kā arī krievu armijas karagūstekņu spīdzināšanā un nošaušanā Groznijā.

RĪGA, 30.aprīlis — Sputnik. Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs paziņoja, ka Interpols noraidījis Krievijas prasību un atteicies izsludināt Ukrainas bijušo premjeru un "Tautas frontes" partijas līderi Arsēniju Jaceņuku starptautiskā meklēšanā, vēsta RIA Novosti.

"Ar apmierinātību un cieņu konstatēju, ka Interpols kā adekvāta un cienījama starptautiska likuma kārtības organizācija, saskaņā ar savu protokolu, pieņēma manu iesniegumu un noraidīja Krievijas nejēdzīgo prasību," — uzrakstīja Avakovs savā Facebook lapā.

Ukrainas ekspremjers Jaceņuks - Sputnik Latvija
Izmeklēšanas komiteja vēlas saukt Jaceņuku pie atbildības par darbībām Čečenijā

Krievijas izmeklēšanas komiteja informēja, ka tās rīcībā saņemtie pierādījumi tam, ka Jaceņuks piedalījies divās bruņotās sadursmēs 1994.gada 31.decembrī un 1995.gada februārī Minutkas laukumā Groznijā, kā arī Krievijas karagūstekņu spīdzināšanā un nošaušanā Oktjabrskas rajonā, Groznijā, 1995.gada 7.janvārī.

Iestāde apstiprināja, ka Interpolam nosūtīta prasība par Ukrainas bijušo premjeru, un paziņoja, ka centīsies panākt viņa saukšanu pie kriminālās atbildības, izmantojot visas tiesiskās iespējas.

Iepriekš Krievija Jaceņuku izsludināja starptautiskā meklēšanā, un Jesentuku tiesa apstiprināja viņa arestu par apsūdzību bandītismā.

Kā pastāstīja IK vadītājs Aleksandrs Bastrikins, pēc izmeklēšanas datiem, Jaceņuks soda vienību "Argo" un "Viking" sastāvos karoja Čečenijā pret Krievijas kareivjiem 1994.-1995. gadā, kad tur norisinājās antiteroristiskā operācija.

Ziņu lente
0