Luganska informē par igauņu instruktoriem, kuri apmāca Ukrainas diversantus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Luganskas Tautas Republikas Tautas milicija informēja, pa pašpasludinātās republikas varasiestāžu rīcībā nonākuši fotomateriāli, kuros redzami Ukrainas BS diversantu treniņi NATO instruktoru vadībā.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Pašpasludinātās Luganskas Tautas Republikas varasiestādes saņēmušas pierādījumus, kas apliecina: Ukrainas diversantu treniņi notiek NATO instruktoru, piemēram, Igaunijas un Polijas pārstāvju vadībā, pastāstīja LTR Tautas milicijas pārstāvis Andrejs Maročko, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Mūsu rīcībā ir fotomateriāli no apmācībām, kurās Ukrainas speciālo operāciju spēku karavīri apgūst mīnu  uzstādīšanu diversiju laikā," — Maročko teikto citē aģentūra.

Viņš precizēja, ka pēc materiālu izpētes, speciālisti konstatējuši, ka nodarbības notiek poļu algotņu bāzē Novoaidara apdzīvotajā vietā.

"Pašlaik esam identificējuši gandrīz visu ukraiņu diversantu personības," — piebilda Maročko.

Situācija Doņeckas starptautiskās lidostas rajonā - Sputnik Latvija
Donbasā karo snaiperes no Latvijas, informē Luganskas Tautas milicija

Aizsardzības iestādes pārstāvis uzsvēra, ka Ukrainas BS īpašo operāciju spēku aktivizēšanos Donbasā apstiprina izlūkdati, LTR pusē pārgājušo Ukrainas karavīru sniegtā informācija, kā arī vietējo iedzīvotāju ziņas no Kijevas kontrolētajām teritorijām.

Iepriekš LTR Tautas milicija paziņoja, ka speciālisti no Baltijas valstīm NATO programmas ietvaros piedalījušies Ukrainas  Galvenās izlūkošanas pārvaldes 8. atsevišķā speciālo uzdevumu pulka kareivju apmācībās — šie karavīri tiek turēti aizdomās par piedalīšanos LTR Tautas milivijas pārvaldes priekšnieka Oļega Anaščenko un bataljona "Somali" komandiera Mihaila Tolstih ("Givi") slepkavībās.

Diversanti aizturēti marta sākumā. Nopratināšanas gaitā viņi pastāstīja par savām diversiju darbībām, kā arī paziņoja, ka viņus instruējušas NATO, tostarp — Latvijas, Lietuvas un ASV militārpersonas.

Ziņu lente
0