Latvijas Saeima aizliedza civiliedzīvotājiem nēsāt militāro formastērpu

© Gatis Dieziņš, RJC / Latvijas armijaУниформа вооруженных сил Латвии
Униформа вооруженных сил Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likuma grozījumi paredz sodus par nelikumīgu formastērpa un atšķirošo zīmju valkāšanu, kā arī par to nelikumīgu izplatīšanu; turklāt, pirmo reizi tiek ieviests sods pret juridiskajām personām.

RĪGA, 28.aprīlis – Sputnik. Saeima pirmajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas aizliedz Nacionālo bruņoto spēku (NBS) formastērpa valkāšanu personām, kuri nedienē, vēsta RIA Novosti.

Здание министерства иностранных дел Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Latvija pievienojās hibrīddraudu apkarošanas spēkiem

Izmaiņas tika izstrādātas Aizsardzības ministrijā pagājušā gada decembrī hibrīdkara draudu apkarošanai. Tiek ieviesti sodi par pretlikumīgu NBS formastērpu apgrozījumu.

Par nelikumīgu karavīru formastērpa vai tā daļu, kā arī atšķirības zīmju valkāšanu var tikt piemērots sods līdz pat 2 000 eiro. Nelikumīgs atšķirības zīmju apgrozījums paredz fiziskajām personām sodu līdz 2 000 eiro, juridiskajām personām sods sastādīs līdz 210 eiro. Par atkārtotu likuma pārkāpumu gada laikā draud sods 350 eiro apmērā.

Pēc Aizsardzības ministrijas uzskatiem, šie sodi ir nepietiekami, lai atturētu cilvēkus no pretlikumīgas militārā formastērpa un atšķirības zīmju valkāšanas.

Iestāde atgādina, ka kopš 2014. gada Eiropā pastāv hibrīdkara draudi. Viena no tā pazīmēm ir informatīvo pasākumu organizēšana ar mērķi maldināt politiskos un militāros līderus, kā arī sabiedrību, izmantojot šim mērķim personas formastērpos.

Ziņu lente
0