Eirovīzijas videoprezentācijā Ukraina parādīja Krievijas Krimu

© Foto : pixabay / tpsdaveКрым, замок "Ласточкино гнездо"
Крым, замок Ласточкино гнездо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oficiālā Eirovīzijas - 2017 videoprezentācijā Ukraina parādīja Krimas ainavas.

RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. Ukrainas krīzes mediju centrs publicējis savā lapā sociālajā tīklā Facebook oficiālo Eirovīzijas —2017 prezentāciju, kas notiks Kijevā.

30 sekunžu ilgā videoklipā ar nosaukumu Come to Ukraine to celebrate diversity ("Brauciet uz Ukrainu svinēt daudzveidību"), kā atzīmēts, tiek parādītas "Ukrainas krāšņākas vietas", to vidū Krievijas Krima, piemēram, pils "Bezdelīgas ligzda".

 

Videoklipā Šakiras dziesmu angļu valodā dzied Ukrainas versijas "Balss.Bērni" fināliste Anastasija Baginskaja.

"Mūsu devīze "Sviniet daudzveidību" nākusi īstajā laikā. Daudzveidība ir galvenais līdzeklis, kas padara sabiedrības stiprākas un piepilda mūsu dzīvi ar jēgu," — teikts parakstā pie video.

"Eirovīzijas 2017" pusfināli notiks Kijevā 9. un 11. maijā, bet fināls ieplānots 13. maijā. Krievija ir atteikusies piedalīties konkursā un translēt to valsts teritorijā, jo Ukrainas Drošības dienests liedzis Samoilovai iespēju piedalīties konkursā.

Крым - Sputnik Latvija
Jūlija Samoilova Eirovīzijas vietā dosies uz Krimu

Kā ziņots, Jūlija Samoilova pēc aizlieguma ierasties Ukrainā, lai piedalītos Eirovīzijā, pieņēmusi lēmumu uzstāties ar koncertu Krimā. Sevastopoles vadība apstiprināja, ka 9. maijā — Uzvaras dienā, kā arī Eirovīzijas pirmā pusfināla dienā dziedātāja uzstāsies Krimā.

Krima un Sevastopole atkal kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā noritējušā referenduma, kurā lēmumu atgriezties Krievijas sastāvā atbalstīja 96,77% Krimas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī.

Krievijas valdība informēja, ka referendums Krimā atbilst starptautisko tiesību normām un ANO Statūtiem. Tomēr Ukraina uzskata Krimu par savu īslaicīgi okupēto teritoriju. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktā, Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski."

Ziņu lente
0