Vācijā apstiprināts likumprojekts par nikābu daļēju aizliegumu

© AFP 2023 / TONY KARUMBAМусульманка
Мусульманка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas Federālā sanāksme apstiprināja likumprojektu, kas aizliedz ierēdņiem, tiesnešiem un militārpersonām darba laikā valkāt musulmaņu seju aizsedzošu apģērbu.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Bundestāgs apstiprināja likumprojektu, kas aizliedz burkas un nikāba valkāšanu, ziņo aģentūra Reuters.

Aizliegums attiecas uz ierēdņiem, tiesnešiem un militārpersonām, kuriem nebūs atļauts pildīt savus darba pienākumus ar apsegtām sejām.

"Integrācija, tai skaitā, nozīmē, ka mums ir stingri jānosaka un jāizplata mūsu vērtības… Likumprojekts, kuru mēs apstiprinājām, ir liels ieguldījums šajā darbā, " — teica Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

Meitene peldkostimā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Azūra krastā aizliedza burkini peldkostīmus

Burka un nikābs ir sieviešu apģērbs musulmaņu valstīs, kas pilnībā aizsedz ķermeni, burka aizsedz seju ar matu tīklu, nikābs lielākoties aizsedz tikai degunu un muti.

Iespējams, ka šīs lēmums tika pieņemts sakarā ar Vācijas parlamenta vēlēšanām, kas notiks 2017. gada septembrī. Pērn Berlīnes parlamenta vēlēšanās Vācijas kancleres Angelas Merkeles partija "Kristīgi-demokrātiskā savienība" zaudēja labējai partijai "Alternatīvas Vācijai", kura aicina pilnībā aizliegt burkas un nikābus.

Pirms Austrijas prezidenta vēlēšanām pērnā gadā Austrijas labējās brīvības partijas kandidāts Norberts Hofers intervijā paziņoja, ka uzvaras gadījumā neiecels par ministru vai tiesnesi sievieti, kas apsedz seju atbilstoši musulmaņu tradīcijām. Hofers zaudēja vēlēšanās, taču viņa atraušanās no Aleksandra van der Bellena bija minimāla.

Ziņu lente
0