Politika

Tramps apsver iespēju slēgt tiesu, kas bloķējusi viņa rīkojumus

© REUTERS / Joshua RobertsASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tramps uzskata, ka viņa imigrācijas rīkojumu valoda "bija tik acīmredzama, ka to varētu saprast pat pirmā kursa students". Tomēr, pēc viņa teiktā, "tiesneši pat nepievērsa tam uzmanību".

RĪGA, 27. aprīlis — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka apsver iespēju slēgt tiesu, kas bloķējusi divus viņa rīkojumus, vēsta RIA Novosti.

Runa ir par 9. apgabaltiesu, kuras tiesneši divas reizes bloķēja valsts vadītāja imigrācijas rīkojuma dažādas versijas, kas ierobežoja iebraukšanu ASV vairāku valstu iedzīvotājiem, kurās, pēc amerikāņu administrācijas viedokļa, nav pietiekamas drošības kontroles.

Ņujorkas tiesnese ļauj iebraukt ASV lidostās aizturētajiem ieceļotājiem. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ņujorkas tiesnese ļauj iebraukt ASV lidostās aizturētajiem ieceļotājiem

"Protams, es izskatu tādus piedāvājumus," — sacīja Tramps par šīs tiesas slēgšanu intervijā laikrakstam Washington Еxaminer. Viņš nosauca šīs tiesas darbības par atbaidošām un teica, ka "daudzi cilvēki vēlētos to slēgt".

Pēc prezidenta teiktā, "visi nekavējoties devušies uz 9. apgabaltiesu". Pēc viņa teiktā, ASV ir "liela valsts, ir daudz citu tiesu, bet visi uzreiz sāka griezties tajā".

Tramps uzskata, ka tiesneši nav pietiekami iepazinušies ar Baltā namā direktīvu par valsts finansējuma pārtraukšanu pilsētām, kas piedāvā nelegālu patvērumu pilsētām. Otrdien to bloķējis tās pašas tiesas tiesnesis.

Prezidents nosauca šīs pilsētas par ļoti "bīstamām un sliktām". Pēc viņa teiktā, "tiesībsargājošo iestāžu darbinieki uzskata, ka tādas pilsētas ir katastrofa".

Ziņu lente
0