Moldova var palikt bez augļu ražas: lauksaimnieki aprēķina zaudējumus

© Pixabay / Myriams-FotosSals. Foto no arhīva
Sals. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības ministra vietnieks Jurije Ušurelu stāsta par Moldovas lauksaimnieku zaudējumiem sniegputeņa rezultātā.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Lielākos zaudējumus sniegputenis nodarījis lauksamniekiem četros valsts rajonos, pirmdien pastāstīja Moldovas lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības ministra vietnieks Jurije Ušurelu, vēsta Sputnik Moldova.

"Patlaban esam saņēmuši aptuveni 60 ziņojumus par kaitējumu dārziem. Visvairāk — no Nisporenas, Kantemiras, Jalovenu un Novije Aneni rajoniem. Tajos bija kataklizmas epicentrs," — norādīja Ušurelu.

Ministra vietnieks pastāsīja, ka cietuši ne vien dārzi, bet arī lauka kultūras.

"Īpaši cietuši dārzi un vīnogulāji. No lauka kultūrām visvairāk cietis rapsis. Problēmu radīja tas, ka pašlaik rit aktīva augšana. Kviešus vietām vēl sedz sniegs, taču tagad ir redzams, ka tie nav smagi cietuši," — uzsvēra Ušurelu.

Cūku liemeņi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas ražotāji nes zaudējumus Spānijas cūkgaļas dēļ

Ministra vietnieks piebilda, ka patlaban visos rajonos tiks izveidotas komisijas, kurās strādās pašvaldību pārstāvji un lauksaimnieki. Viņi analizēs situāciju un sastādīs cietušo sarakstus. Pēc tam Lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības ministrija izvērtēs situāciju un sniegs palīdzību.

20. un 21. aprīlī Moldovā bija vērojams spēcīgs sniegputenis. Diennakts laikā valsts ziemeļos un dienvidos izkrita mēneša nokrišņu norma, radot nopietnu kaitējumu daudzām apdzīvotajām vietām un lauksaimniecības kultūrām.

Ziņu lente
0