Vienkāršs fašisms: reakcija pēc Skripkas skandalozajiem izteikumiem

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasGrupas "Vopļi Vodopļasova" līderis Oļegs Skripka
Grupas Vopļi Vodopļasova līderis Oļegs Skripka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grupas "VopliVidopļasova" līdera izteicienus nosodīja pat oficiālā Ukrainas pārstāvniecība.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. 20.aprīlī grupas "VopliVidopļasova" līderis Oļegs Skripka izdevuma Ukrainskaja Pravda organizētās atklātās intervijas laikā piedāvāja ieslodzīt geto ukraiņu valodas nepratējus.

Kā jau bija gaidāms, viņa izteikumi izraisīja plašu rezonansi. Tajā pašā dienā Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova piedāvāja izmantot mūziķa vārdus "Eirovīzijas" devīzei.

Ukrainas Ebreju komitejas priekšsēdētājs Eduards Doļinskis nosauca Skripkas aicinājumu par "vienkāršu fašismu".

Mūziķa izteiciena radīja pat Ukrainas iekšlietu ministra Arsēna Avakova sašutumu, kurš nosauca mūziķa vārdus par "riebīgiem".

Vakarā tika publicēta Skripkas intervija Krievijas interneta avīzei "Vzgļad", kurā viņš paziņoja, ka "nevienu neaicina neko darīt".

"Kāds geto? Es nevienu neaicinu neko darīt. Turklāt vēl geto. Tā taču ir politika. Ko jūs? Tur ir mana tiešā runa? Ir mana balss? Tas ir kaut kāds humors. Varbūt joks?" — viņš prašņāja.

Taču jau 21.aprīļa rītā tīklā parādījās Skripkas skandalozā paziņojuma audioieraksts. Ieraksts tika publicēts radio Skovoroda mājas lapā.
Pats mūziķis uzrakstīja savā Facebook lapā, ka viņa vārdi ir sagrozīti.

"Mēs Ukrainā dzīvojam sakropļotā pasaulē. Pilsoņiem nav pietiekami daudz grāmatu ukraiņu valodā, filmu, interneta satura, nav iespējas sazināties, mācīt un audzināt bērnus. Ukraiņu valodā runājošie ukraiņi dzīvo savā mazajā geto bez tiesībām. Daži no viņiem upurē dzīvību valsts austrumos par tiesībām būt par ukraiņiem," — uzsvēra viņš.

Skripkas mēģinājums attaisnot sevi arī nepalika bez uzmanības: Krievijas senators Aleksejs Puškovs savā Twitter mikroblogā paziņoja, ka "šādiem uzskatiem nav attaisnojuma".

Ziņu lente
0