Politika

Tillersons: kodolprogrammas līgums ar Irānu cietis neveiksmi

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasГосударственный секретарь США Рекс Тиллерсон
Государственный секретарь США Рекс Тиллерсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2015. gada jūlijā Teherāna un seši starptautiskie vidutāji vienojās par Irānas kodolprogrammas problēmu risināšanu.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Darījums ar Irānu kodolprogrammas jautājumos cietis neveiksmi, paziņoja ASV valsts sekretārs Rekss Tillersons, vēsta RIA Novosti.

2015. gada jūlijā Teherāna un seši starptautiskie vidutāji vienojās par Irānas kodolprogrammas problēmu risināšanu. Tolaik puses apstiprināja darbības plānu, kura īstenošana ļaus Irānai atbrīvoties no ANO Drošības Padomes, ASV un Eiropas Savienības noteiktajām sankcijām.

Tilersons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ķīnas mediji: Tillersons var aizrunāties līdz karam

Kopējais vispārējais darbības plāns cieš neveiksmi ceļā pie sava mērķa – no kodolieročiem brīvas valsts statusa Irānai. Tas tikai attālina viņu mērķi kļūt par kodolvalsti. Darījums ir neveiksmīga pieeja, kas novedusi mūs pie pašreizējiem neizbēgamajiem draudiem no Ziemeļkorejas puses," – paziņoja Tillersons preses konferencē.

Valsts sekretārs aicināja reaģēt uz Teherānas radītajiem draudiem. Viņaprāt "stratēģiskās pacietības" politika attiecībās ar Irānu izrādījusies "neveiksmīga".

Trešdien Baltā nama oficiālais pārstāvis Šons Spaisers pastāstīja, ka amerikāņu resori 90 dienu laikā izstrādās rekomendācijas Donaldam Trampam jautājumā par kodolprogrammas darījumu ar Irānu. Pēc Spaisera vārdiem, pats prezidents apšauba vienošanās piemērotību.

Ziņu lente
0