Tūkstošiem protestētāju pret referenduma iznākumu izgāja Stambulas ielās

© REUTERS / Kemal AslanАкции протеста против результатов референдума в Стамбуле, Турция
Акции протеста против результатов референдума в Стамбуле, Турция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārmaiņu atbalstītāju un pretinieku skaits ir gandrīz vienāds, taču, neskatoties uz to, Erdoganam ar referenduma palīdzību ir izdevies nostiprināt prezidenta pilnvaru paplašināšanu.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Stambulas ielas ir pilnas ar cilvēkiem, kuri izsaka savu neapmierinātību ar Turcijā svētdien notikušā referenduma rezultātiem, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz AFP ziņojumu.

Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган. - Sputnik Latvija
Erdogans piešķīris sev ārkārtas pilnvaras

Pēc aģentūras datiem, ielās izgājuši vairāki tūkstoši cilvēku: apmēram puse protestēja Bešiktašas rajonā un vēl divi tūkstoši Kadikejā, pilsētas Āzijas daļā. Par pārkāpumiem protestu laikā netiek ziņots.

Turcijā svētdien notikušais konstitucionālais referendums par pāreju no parlamentārās uz prezidenta valdības formu beidzies ar tā atbalstītāju nelielu pārsvaru. Pēc pirmajām aplēsēm, viņi saņēma 51,4% balsu. Iepriekš konstitucionālās izmaiņas atbalstīja Turcijas parlaments un tās parakstīja valsts prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Svētdienas vēlajā vakarā Turcijas pilsētu ielās izgāja Erdogana atbalstītāji, lai nosvinētu pirmos referenduma rezultātus. Politologi atzīmē, ka referenduma rezultātā prezidents Erdogans panāca savu pilnvaru paplašināšanu, neskatoties uz to, ka balsis sadalījās un sadalījās arī Turcijas sabiedrība.

Ziņu lente
0