Maiks Penss: Vašingtonas pacietība attiecībās ar Ziemeļkoreju ir izsīkusi

© Sputnik / Кейтлин Оукс / Pāriet pie mediju bankasASV videprezidents Maiks Penss
ASV videprezidents Maiks Penss - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV videprezidents Maiks Penss trīs dienas ilgo vizīti Dienvidkorejā uzsāka ar paziņojumu par to, ka ASV ir apņēmušās atbalstīt savus sabiedrotos un Vašingtonas stratēģiskā pacietība attiecībās ar KTDR ir izsīkusi.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. ASV videprezidents Maiks Penss pirmdien apmeklēja demilitarizēto zonu, kas sadala Korejas pussalu un paziņoja, ka attiecībā uz KTDR Vašingtonas "stratēģiskā pacietība ir izsīkusi", informē ziņu aģentūra Renhap.

"Stratēģiskā pacietība ir izsīkusi," — aģentūra citē ASV viceprezidenta teikto. Pie tam Maiks Penss uzsvēra, ka "visas opcijas ir uz galda", un Ziemeļkorejai "nevajadzētu apšaubīt ASV apņemšanos būt kopā ar sabiedrotajiem".

Центральная площадь имени основателя КНДР Ким Ир Сена в Пхеньяне - Sputnik Latvija
Politika
ASV paplašina sankcijas pret Ziemeļkoreju

Demilitarizētā zona veido 4 kilometrus platu joslu, kas sadala  Korejas pussalu. Tās vidū izveidota militārā demarkācijas līnija.

Ar demilitarizētās zonas apmeklējumu sākās Maika Pensa trīs dienas ilgā vizīte Dienvidkorejā spriedzes eskalācijas fonā. Stundu pēc viņa lidmašīnas izlidošanas reisā uz Seulu Penss saņēma informāciju par Ziemeļkorejas nesekmīgo raķetes startu.

Vizītes laikā ASV viceprezidentam ieplānotas pārrunas ar Korejas Republikas prezidenta vietas pagaidu izpildītāju Hvanu Geanu (eksprezidente Paka Gunhje atstādināta no posteņa un arestēta apsūdzībā par korupciju). Pārrunās tiks apspriesti tādi jautājumi kā spiediena pastiprināšāna pret KTDR un jaunākās ASV pretraķešu sistēmas THAAD izvietošanu Dienvidkorejā.

Ziņu lente
0