Itālijā 117 gadu vecumā mirusi vecākā sieviete uz Zemes

CC BY 2.0 / marina guimarães / Pensionāre. Foto no arhīva
Pensionāre. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienīgā pasaules iedzīvotāja, kas dzimusi XIX gs. un sagaidījusi divas gadsimtu maiņas, itāliete Emma Morano sestdien aizgājusi viņsaulē 117 gadu vecumā.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Sestdien Itālijā 117 gadu vecumā mirusi vecākā Zemes iedzīvotāja, informē La Reppublica.

Emma Morano dzimusi 1899. gada 29. novembrī un savā ilgajā mūžā pārdzīvojusi trīs Itālijas karalistes karaļus, 11 Romas pāvestus un duci republikas prezidentu. Planētas vecākās iedzīvotājas titulu viņa glabāja kopš 2016. gada marta.

Pensionāre vizinās no kalniņa - Sputnik Latvija
Līdz 2025. gadam pensijas vecums Latvijā sasniegs 65 gadus

Kad Morano vaicāja par viņas ilgā mūža noslēpumu, viņa nezināja, ko atbildēt. Savas 117. dzimšanas dienas priekšvakarā viņa atzina, ka ierobežo ēdienkarti un ievēro stingru diētu — dienā viņa apēda divas olas. Pēdējos mūža gadus viņa pavadīja Verbānijas pilsētā Pjemontas reģionā.

Verbānija, kas atrodas Lago Madžore ezera krastā, lepojas ar saviem ilgdzīvotājiem. Pilsētā mīt 31 tūkstotis cilvēku, no kuriem 2,5 tūkstoši pārkāpuši deviņdesmit gadu slieksni, bet 20 cilvēki jau nosvinējuši 100. dzimšanas dienu.

"Viņa ir nodzīvojusi neticamu dzīvi, un mēs uz visiem laikiem paturēsim atmiņā viņas spēku, ar kādu viņa devās uz priekšu. Šodien viņa mūs klusiņām pameta. Viņa bija pieticīga sieviete ar spēcīgu raksturu. Viņa padarīja slavenu savu valsti, un mēs par to esam viņai pateicīgi," — pavēstīja Verbānijas mēre Silvija Markonini.

Pilsētas galva piebilda, ka Morano bēres, domājams, notiks otrdien vietējā baznīcā.

Ziņu lente
0