FDD vadītājs pieprasa pastiprināt kontroli uz Krievijas robežas

© Sputnik / Igor Zarembo / Pāriet pie mediju bankasСотрудник правоохранительных органов производит арест
Сотрудник правоохранительных органов производит арест - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Astoņi teroristisko grupējumu locekļi aizturēti aizdomās par sprādziena organizēšanu Sanktpēterburgas metro, visi nākuši no Centrālās Āzijas; FDD vadītājs Aleksandrs Bortņikovs aicina pastiprināt Krievijas robežkontroles pasākumus.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. FDD direktors, Krievijas pretterorisma komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bortņikovs NPK sēdē paziņoja par Sanktpēterburgas metro sprādziena lietas izmeklēšanas gaitu.

Sprādziens nograndēja 3. aprīlī dienas vidū starp metro stacijām "Sennaja plošadj" un "Tehnologičeskij institut". Bojā gāja 14 cilvēki, to skaitā arī terora akta izpildītājs, pēc pēdējiem datiem ir ievainoti ne mazāk kā 50 cilvēki. Saskaņā ar izmeklēšanas versiju, pašnāvnieks, Kirgīzijā dzimušais Akbaržons Džalilovs, uzspridzināja sevi vilciena vagonā, iepriekš atstājot pašdarinātu spridzekli stacijā "Plošadj Vosstanija", kas tika atrasts un savlaicīgi likvidēts. 

"Operatīvās izmeklēšanas un izmeklēšanas pasākumu gaitā tika aizturēti astoņi konspirēto teroristisko grupējumu locekļi, seši no tiem atradās Sanktpēterburgā, divi Maskavā, visi ir no Centrālās Āzijas, " — citē Bortņikova vārdus RIA Novosti.

Specdienesti meklē organizatorus un iespējamos līdzdalībniekus, piebilda FDD vadītājs. "Konfiscēts liels ieroču skaits, " — teica Bortņikovs.

Situācija pie metro stacijas Sennaja Sanktpēterburgā, 2017. gada 3. aprīlis - Sputnik Latvija
Sanktpēterburgas metro noticis sprādziens, ir upuri

Pēc FDD vadītāja vārdiem, Krievijai ir nepieciešami stingrāki robežkontroles pasākumi, lai novērstu teroristu iekļūšanu valstī.

"Nemiernieku iebraukšanas novēršanai Krievijas Federācijā ir nepieciešami papildus robežkontroles pasākumi uz visām valsts robežām, kur notiek pasažieru iebraukšanas un izbraukšanas kontrole ar mērķi atrast aizdomās turamos par dalību teroristiskās struktūrās, " — teica Bortņikovs.

Pēc viņa domām, Pēterburgas metro terorakts demonstrējis, ka terorisma apkarošana Krievijā neatbilst iespējamiem draudiem.

"No Pēterburgas metropolitēnā notikušā izmeklēšanas izriet, ka veicamie pasākumi pagaidām neatbilst pamata izaicinājumiem, " — saka Bortņikovs.

Turklāt viņš uzsver, ka ir ļoti svarīgi sadarboties ar ārzemju specdienestiem. "Ir jāstiprina sadarbība ar visiem pretterorisma apkarošanas partneriem ārvalstīs, jāpaaugstina operatīva informācijas apmaiņa, jāveic nepieciešamie pasākumi noziedznieku aizturēšanai, " — saka Bortņikovs.

Ziņu lente
0