Politika

Fransuā Fijons uzskata, ka Francijas uzdevums – nepieļaut Krievijas un ASV konfliktu

© REUTERS / Gonzalo FuentesФрансуа Фийон
Франсуа Фийон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidenta kandidāts Fransuā Fijons intervijā pastāstījis, kādi būtu viņa pirmie vārdi, tiekoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

RĪGA, 11. aprīlis — Sputnik. Francijas prezidenta kanditāts, bijušais premjerministrs Fransuā Fijons pastāstījis, ko vispirms būtu paziņojis, tiekoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, vēsta RIA Novosti.

"Vispirms es teiktu, ka Francija īstenos neatkarīgu ārpolitiku ar vienām vienīgām rūpēm – izvairīties no kara un darīt visu iespējamo, lai nepieļautu militāru konfrontāciju ASV un Krievijas starpā," – paziņoja Fijons intervijā telekanālam France2, jautāts par iespējamo tikšanos ar Trampu.

"Nu jau ir par vēlu," — viņa atbildi komentēja žurnāliste. 

"Nē, mēs vēl neesam kara stāvoklī," – atbildēja Fijons un piebilda, ka viņa mērķis ir "darīt visu iespējamo, lai to nepieļautu".

Politiķis atzīmēja, ka visi liela mēroga konflikti sākušies emociju un nepārdomātu lēmumu ietekmē.

"Mums ir domstarpības ar Krieviju, ar Irānu, taču mums ir kopīgs ienaidnieks – islāma totalitārisms, kas izaudzis ASV nopietno kļūdu, piemēram, Irākas kara rezultātā. Lūk, to es teiktu prezidentam Trampam," – piebilda Fijons.

Tāpat bijušais valsts premjers atzīmēja, ka ārpolitikas un "miera aizstāvēšanas" jautājumos Francijas prezidentam ir jābūt dzirdama, taču "Fransuā Olands nekad nav bijis dzirdams".

Francijas prezidenta vēlēšanas notiks divās kārtās – 23. aprīlī un 7. maijā.

Ziņu lente
0