Kaķīšu valsts: krievi izrādījušies lielākie kaķu mīļotāji

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasKaķu izstāde "Grand Prix Royal Canin" Maskavā
Kaķu izstāde Grand Prix Royal Canin Maskavā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā pusei Krievijas iedzīvotāju ir kaķi, toties Malaizijā vienā mājā reti dzīvo mazāk nekā trīs runči – zinātnieki izpētījuši, kādās valstīs visvairāk mīl kaķus.

RĪGA, 10. aprīlis — Sputnik. Lielākais kaķu mīļotāju skaits sastopams Krievijā, liecina jaunākais vietnes Dalia research pētījums.

Кошка на крыше. Архивное фото - Sputnik Latvija
Lielbritānijas Ārlietu ministrijā jauns darbinieks – peļu ķērājs

Vairums Krievijas iedzīvotāju — 59% — tur mājās kaķi vai kaķeni, tātad par 10% vairāk nekā jebkurā citā no 52 valstīm, kurās veikts pētījums. Dalia research eksperti aicina nebrīnīties, bet atcerēties, ka vēl XVIII gadsimtā, imperatores Elizabetes laikā, kaķi dzīvoja Ziemas pilī un medīja peles. Šī tradīcija ir joprojām dzīva — Ermitāžā dzīvo aptuveni 50 kaķi.

Otrajā vietā valstu vidū, kurās mīl runčus, ierindojusies Ukraina — 35% ukraiņu mājās ir vismaz ir viens kaķis, bet 14% ir vairāki. Trešajā vietā ir ASV. Eiropas Savienībā visvairāk kaķus mīl Beļģijā — 42% beļģu mājās dzīvo kaķis. Latīņamerikā visvairāk kaķus mīl Argentīnā — 41%.

Savdabīgs rekords tika uzstādīts Malaizijā. Šīs valsts iedzīvotāji reti apstājas pie viena kaķa — pēc statistikas, malajiešu mājās trīs kaķi dzīvo biežāk nekā divi vai viens. Nekā dīvaina — valstī ir pat vesela pilsēta, Kučinga, kuras nosaukums saskaņā ar leģendu, cēlies no vārda "kaķis".

 

Ziņu lente
0