Maskavā notikusi vilcienu avārija

© Sputnik / Анастасия Петракова / Pāriet pie mediju bankasBaltkrievijas stacija
Baltkrievijas stacija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdienas naktī piemaskavas elektriskais vilciens saskrējies ar vilcienu Maskava-Bresta. Vairāki vagoni noskrējuši no sliedēm. Avārijas rezultātā cietuši vairāki desmiti cilvēku, viņu vidū – ārvalstnieki.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Piemaskavas elektriskais vilciens saskrējies ar vilcienu Maskava-Bresta. Vairāki vagoni noskrējuši no sliedēm. Avārijas rezultātā cietuši vairāki desmiti cilvēku, viņu vidū — ārvalstnieki.

Sestdien pl. 22.16 Maskavas dzelzceļa posmā Filija-Kuncevo Baltkrievijas virzienā elektriskā vilciena Maskava-Usovo mašīnists strauji bremzēja, lai izvairītos no sadursmes ar cilvēku. Incidenta rezultātā tika bojāta bremžu sistēma, elektriskais vilciens devās pretējā virzienā un sadūrās ar pasažieru vilcienu Maskava-Bresta, kas stāvēja posmā Filija-Kuncevo.

Sadursmes rezultātā no sliedēm noskrēja divi elektriskā vilciena vagoni un pasažieru vilciena  ​lokomotīves sekcija, bojāti četri elektriskā vilciena vagoni un tālā maršruta vilciena lokomotīve. Sadursmes brīdī vilcienā atradās 455 pasažieri un apkalpes brigāde. Elektriskajā vilcienā atradušies 20 cilvēki, taču neviens no viņiem nav cietis.

16 cilvēki nogādāti slimnīcā, tostarp arī pasažieru vilciena lokomotīves brigāde un divi elektriskā vilciena kontrolieri. Sākotnējie dati liecina, ka 50 pasažieri vērsušies pēc medicīniskās palīdzības. Krievijas Katastrofu medicīnas centra pārstāvis Igors Radčenko pastāstīja, ka slimnīcās palikuši 12 cilvēki.

Vilcienu sadursmē cietuši arī ārvalstu pilsoņi. Pilns hospitalizēto pasažieru saraksts publicēts Ārkārtas situāciju ministrijas vietnē.

Patlaban remontdarbi Maskavas dzelzceļa posmā Filija-Kuncevo-1 ir noslēgušies, vilcieni kursē atbilstoši sarakstam.

Ziņu lente
0