Skolotāji Latvijā saņem tikpat, cik apsargi

© Sputnik / Артем Житенев / Pāriet pie mediju bankasMācību stunda skolā. Foto no arhīva
Mācību stunda skolā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesenais pētījums par Latvijas iedzīvotāju vidējo atalgojumu, ko organizēja kompānija CV-Online Latvia, liecina, ka pedagogs valstī vidēji pelna mazliet vairāk nekā kasieri veikalos.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Pedagoga vidējais atalgojums Latvijā ir aptuveni tikpat liels kā apsardzes darbiniekam, pastāstīja uzņēmuma CV-Online Latvijā vadītājs Aivis Brodiņš radio Baltkom ēterā.

Šī gada martā personālatlases uzņēmums CV-Online Latvia veica tradicionālo pētījumu par Latvijas iedzīvotāju vidējo algu. Šoreiz pētījums atšķīrās no citiem — dati tika vākti nevis uzņēmumos, bet gan no pašiem darbiniekiem, tāpēc saņemtie rezultāti atšķiras no oficiālās statistikas un dāvā objektīvāku priekšstatu.

Šadurskis - Sputnik Latvija
Šadurskis prognozējis skolotāju minimālās algas pieaugumu līdz 900 eiro

"Protams, mazākās algas ir izglītības sektorā. Skolotājs vidēji saņem 410-600 eiro uz rokas. Salīdzinājumam: apsargi Latvijā vidēji saņem 400-500 eiro. Tātad skolotāja vidējā alga neto ir līdzīga tai, ko pelna apsargs. Kasieris veikalā saņem 370-460 eiro," — pastāstīja Brodiņš.

Pēc izglītības ministra Kārļa Šadurska domām, minimālajai algai izglītības jomā ir ievērojami jāpārsniedz minimālā alga valstī, un līdz 2022. gadam pedagogu minimālo algu plānots palielināt līdz 900 eiro.

Savukārt premjerministrs Māris Kučinskis nesen apsolīja, ka skolotāji izmaiņas atalgojumā saskatīs 2018. gada 1. septembrī.

Ziņu lente
0