Krievijas Federācijas Padome brīdina par ASV trieciena grupas darbībām pie Korejas pussalas krastiem

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasASV GKS iznīcinātājs F-22
ASV GKS iznīcinātājs F-22 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Jūras kara spēku trieciena grupas došanās Korejas pussalas virzienā liecina, ka nav izslēgts ASV raķešu uzbrukums Ziemeļkorejas militārajiem objektiem, uzskata Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētājs Viktors Ozerovs.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. ASV Jūras kara spēku trieciena grupa dosies uz Klusā okeāna rietumu rajonu, kur uzturēsies Korejas pussalas tuvumā, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Anonīms aģentūras informācijas avots pavēstījis, ka trieciena vienība līdz ar aviācijas bāzes kuģi "Carl Vinson" no Singapūras dosies pussalas virzienā.

Ziemeļkoreja. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja gatava jaunam kodolieroču izmēģinājumam

Iepriekš mediji informēja, ka ASV Nacionālās drošības padome nodevusi prezidentam Donaldam Trampam ziņojumu par Amerikas Savienoto Valstu iespējamo reakciju uz Ziemeļkorejas radītajiem kodolieroču draudiem. Cita starpā izvērtēta iespēja izvietot kodolieročus Dienvidkorejā.

Amerikāņu amatpersonas uzskata, ka KTDR 5. aprīlī veikusi Scud tipa šķidrās degvielas ballistiskās raķetes nesekmīgu izmēģinājumu. Reuters avots Baltajā namā skaidroja, ka raķete zaudējusi vadību un pārvarējusi tikai pusi iecerētas trajektorijas.

ASV uzbrukuma risks Ziemeļkorejai

ASV JKS trieciena grupas nosūtīšana uz Korejas pussalas krastiem var pamudināt Ziemeļkorejas valdību spert nepārdomātus soļus, pavēstīja Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētājs Viktors Ozerovs.

"Ja Phenjana šajā ASV kuģu reisā saskatīs draudus savai drošībai, tas var pamudināt Ziemeļkorejas valdību tālākām nepārdomātām darbībām," — uzsvēra senators.

Ballistiskās raķetes starts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps un Abe apsprieduši ballistiskās raķetes izmēģinājumu Ziemeļkorejā

Politiķis atzīmēja: ja ASV JKS nepārkāpj starptautiskās vienošanās, viņi var atrasties jebkurā vietā pasaules okeānā. "Taču viņu klātbūtne pie Korejas krastiem nodarīs lielu kaitējumu, ņemot vērā nepieciešamību veidot pārrunas ar Phenjanu," — piebilda Ozerovs.

 ASV JKS trieciena grupas reiss uz Korejas pussalas krastiem liecina, ka pastāv ASV raķešu trieciena risks pa Ziemeļkorejas militārajiem objektiem, atgādināja politiķis.

Spert tādu soli ASV prezidentu varētu pamudināt fakts, ka ASV trieciens pa Sīrijas aviobāzi netika vienbalsīgi nosodīts ANO Drošības padomē, kā arī pašreizējie kodolieroču draudi no Ziemeļkorejas puses, viņš pavēstīja.

"Tāds risks (ASV raķešu trieciens pa KTDR militārajiem objektiem — red.) pastāv. ASV uzbrukums Sīrijas BS aviobāzei, kas netika vienbalsīgi nosodīts ANO Drošības Padomē, tika pamatots ar ASV nacionālās drošības apdraudējumu, bet Ziemeļkoreja Vašingtonā, iespējams, tiek uzskatīta par lielāku apdraudējumu," — paskaidroja Ozerovs.

Politiķis atzīmēja, ka raķešu triecienu Sīrijas BS aviācijas bāzei ASV pamatojušas ar ķīmisko ieroču pielietojumu Idlibā, lai arī Sīrija ne tikai ir parakstījusi līgumu par ķīmisko ieroču iznīcināšanu, bet arī iznīcinājusi minētos ieročus. "Bez Ziemeļkoreja nav parakstījusi līgumu par kodolieroču neizplatīšanu. Šis apsvērums var izprovocēt Trampu uzbrukt KTDR," — teica senators.

Pēc viņa domām, patlaban ir ļoti svarīgi, lai visas pasaules valstis iesaistītos vienota viedokļa izstrādē par to, ka tamlīdzīga ASV rīcība pret KTDR ir nepieļaujama.

Ziņu lente
0