Uz Sīriju devusies Krievijas fregate "Admiral Grigorovič" ar spārnotajām raķetēm

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas fregate "Admiral Grigorovič"
Krievijas fregate Admiral Grigorovič - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Melnās jūras flotes fregate "Admiral Grigorovič" devusies kārtējā braucienā uz Sīrijas krastiem un papildinās Krievijas JKF grupējumu Tartusā.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Melnās jūras flotes fregate "Admiral Grigorovič", kas bruņota ar spārnotajām raķetēm "Kalibr" devusies pāri Bosfora šaurumam kārtējā braucienā pa Vidusjūru, savā mikrblogā Twitter informē vietne, kas kontrolē karakuģu braucienus caur Turcijas jūras šaurumiem, — Bosphorus Observer.

Mediji informē, ka fregate papildinās Krievijas JKF grupējumu Tartusā Sīrijā.

Iepriekš Melnās jūras flotes publisko sakaru nodaļas priekšnieks Vjačeslavs Truhačovs paziņoja, ka Krievijas Melnās jūras flotes kuģi, kuru starpā bija "Admiral Grigorovič", un Turcijas JKS organizēja kopīgus manevrus Melnajā jūrā.

"Mācību ietvaros abu valstu kuģi pilnveidoja darbības ar attauvošanos un iziešanu no bāzes punkta, izvešanu ārpus traļiem, kopīgus manevrus un sakaru organizāciju, kā arī neliela izmēra ātrgaitas mērķa uzbrukuma atvairīšanu, pārmeklēšanas operācijas organizēšanu, ūdenī esoša cilvēka meklējumus un glābšanu," — viņš pastāstīja.

Idlibas pilsētā Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kremlis un Krievijas ĀM snieguši komentārus par ķīmiskajiem uzbrukumiem Idlibas pilsētā Sīrijā

Truhačevs precizēja, ka no Melnās jūras flotes mācībās iesaistījās fregate "Admiral Grigorovič", jūras tralerilis "Viceadmiral Zaharjin" un "Raptor" tipa patruļas kuteris, savukārt no Turcijas JKS puses — fregate "Barbarosa" un korvete "Bujukada".

Ceturtdienas naktī ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka devis pavēli izdarīt raķešu triecienu aerodromam Sīrijā, no kura it kā esot noticis uzbrukums ar ķīmiskajiem ieročiem. Pentagons ziņoja, ka raķešu trieciens mērķēts uz Šairata aerodromu Homsas provincē. Informācija liecina, ka trieciens izdarīts ar spārnotajām raķetēm, ar ko bruņoti ASV JKS kuģi. Pentagons norādīja, ka palaistas 59 raķetes.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ASV uzbrukumu Sīrijai nosauca par agresiju pret suverēnu valsti pretēji starptautiskajām tiesiskajām normām, pie tam ar izdomātu ieganstu, informēja viņa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Šis Vašingtonas solis kaitē tās attiecībām ar Krieviju un rada nopietnu šķērsli terorisma apkarošanai paredzētās starptautiskās koalīcijas izveidē, uzsvēra Peskovs.

Ziņu lente
0