Jānis Jurkāns: Eiropas valstīm kopīgi jācīnās pret terorismu

© Facebook / Janis JurkansLatvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns
Latvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns aicinājis Latvijas iedzīvotājus būt modrākiem, bet Eiropas valstis – saliedēties teroraktu draudu priekšā.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Eiropas valstīm ar terorismu ir jācīnās kopīgi, taču tās cīnās viena ar otru, paziņojis Latvijas bijušais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns radio Baltkom ēterā.

"Runājot par teroraktiem Eiropā, mēs apspriežam nevis iemeslu, bet gan tikai sekas. Bija Afganistāna, Irāka, bija Sīrija, tagad mēs saņemam teroru atpakaļ, un cīnīties ar to iespējams tikai kopīgi. Valstīm ir kopīgiem spēkiem jācīnās ar terorismu, taču tās cīnās viena ar otru," — teica Jurkāns, komentējot teroraktu Stokholmā.

Situācija pie metro stacijas Sennaja Sanktpēterburgā, 2017. gada 3. aprīlis - Sputnik Latvija
Sanktpēterburgas metro noticis sprādziens, ir upuri

"Patlaban mēs esam spiesti uzstādīt lielāku skaitu novērošanas kameru, pieņemt darbā vairāk dežurantu, policistu. Viņu skaitam jābūt vēl lielākam, jo padomājiet: kravas automašīnu Stokholmā nozaga jau no rīta, taču neviens nepaziņoja policijai, neviens to nemeklēja. Tā nedrīkst, tā ir nevērība! Taču vispirms ir jāizbeidz karš Sīrijā; es esmu gatavs maksāt par drošību, taču esmu ar mieru samaksāt pat vairāk, lai tur radītu demilitarizētās zonas, celtu viņiem ciemus, skolas, fabrikas, lai viņi paliktu dzīvot savā valstī…" — paziņoja politiķis.

Arī Latvijas iedzīvotājus viņš aicināja būt gataviem teroraktiem un būt modriem.

"Terors klīst pa Eiropu. Pagaidām mūs nekas neapdraud, taču reiz ļaunums ieradīsies arī šeit. Ir jābūt modriem un, ja, piemēram, nozagta kravas mašīna, ir tūlīt jāzvana policijai, jāmeklē tā," — skaidroja Jurkāns.

Piektdien kravas automašīna lielā ātrumā sabrauca cilvēkus vienā no centrālajām kājāmgājēju ielām Stokholmā. Nesen saņemtie dati liecina, ka bojā gājuši četri cilvēki, vēl 15 — guvuši dažādas smaguma pakāpes traumas.

Ziņu lente
0