Ukrainas Nacionālās bankas vadītāja nolēmusi atkāpties no amata

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Ukrainas Nacionālās bankas vadītāja apgalvoja, ka uzskata savu "misiju šajā amatā par pilnībā izpildītu", tiek informēts, ka viņa jau piedāvājusi dažas kandidatūras savam amatam, ko vajadzētu ieņemt "profesionālim, baņķierim, tehnokrātam, taču ne politiķim".

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Valērija Gontareva, Ukrainas Nacionālās bankas direktore atkāpjas no amata, Augstākās radas kuluāros paziņoja žurnālistiem frakcijas "Petro Porošenko bloks" vadītāja vietniece Irina Lucenko, vēsta RIA Novosti.

"Es uzskatu, ka darba apjomu, ko viņa (Gontareva — red.) apņēmusies padarīt, viņa ir izpildījusi, tāpēc uzrakstīja iesniegumu," — citē Lucenko vārdus aģentūra UNN.

Pēc viņas teiktā, Gontareva jau vairākkārt rakstījusi iesniegumu par atkāpšanos no amata.

"Es domāju, ka šī drošības un darba rezerve, ko viņa uzņēmusies, ir izbeigusies," — sacīja deputāte.

Vienlaikus viņa piebilda, ka jauna Nacionālās Bankas priekšnieka kandidatūra pagaidām nav apspriesta.

Šimbrīžam regulators nav sniedzis RIA Novosti komentārus par šo ziņu.

Iepriekš pati Gontareva apgalvoja, ka uzskata savu "misiju šajā amatā par pilnībā izpildītu". Pēc viņas teiktā, viņa jau piedāvājusi dažas kandidatūras savam amatam, ko vajadzētu ieņemt "profesionālim, baņķierim, tehnokrātam, taču ne politiķim", tomēr šis jautājums jāizlemj prezidentam. Pēc atkāpšanās Gontareva plāno zināmu laiku atpūsties un pavadīt ar ģimeni.

Vakar kļuva zināms, ka notiek valdības pārbaudes saistībā ar komercbanku refinansēšanai piešķirto līdzekļu izšķērdēšanu. Kā norāda Nacionālā korupcijas apkarošanas biroja vadītājs Artjoms Sitniks, zaudējumi varētu sasniegt miljardus grivnu.

Ziņu lente
0