Īsta patiesība: pieci neticami stāsti no Dānijas

© Foto : pixabayСпил дерева
Спил дерева - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmajā aprīlī nevienam neticu, bet šie pieci stāsti no Dānijas un dāņu dzīves par to, cik kaitīgi ir meklēt tualeti dabā, cik labi ir nodarboties ar izrakumiem un patīkami sagādāt prieku savai mammai – tā ir patiesība.

RĪGA, 2. aprīlis – Sputnik. Patiesi notikumi no Dānijas dzīves izskatās pēc pirmā aprīļa jokiem; piecus šādus sižetus publicē vietne The Local Dānija.

Pērn vietnes redakcija pajokoja, ka Dānija ir zaudējusi pirmo vietu laimīgāko valstu sarakstā – un nobrīnījās par to, ka šogad laimes indeksā pirmo vietu ieņēmusi Norvēģija. Tāpēc šogad žurnālisti nolēma neriskēt un nesmieties – varbūt atkal piepildīsies? Tā vietā viņi atlasījuši dažus pilnīgi neticamus, taču patiesus stāstus no Dānijas dzīves.

Arhibīskapa ekskrementi 

Vārdus no dziesmas neizmetīsi: arheologi tiešām izrakuši trīssimt gadus vecu arhibīskapa Olborgas pils ateju un no tās satura uzzinājuši daudz interesanta. Piemēram, izrādījās, ka XVII gs. Olborgas bīskaps ēdis lācenes, upenes un griķus.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
1. aprīlī Krievijas ĀM piedāvāja "krievu hakeru" pakalpojumus

Arhibīskaps Jenss Birkerods dzimis 1658. gadā Fīnas salā, kura tolaik bija galvenais griķu piegādātājs uz Dāniju. 1693. gadā viņš kļuva par Olborgas arhibīskapu un palika šajā amatā līdz nāvei 1708. gadā. Tāpēc, arheologi un arheobotāniķi, kuri izmeklēja pils paliekas, ar prieku paziņoja, ka precīzi zina, kura cilvēka ieguldījumu vēsturē atraduši atejā.

Nečurā uz koka

Izrādījās, ka ieradums lietot pisuāra vietā tuvāko koku ne tikai rada nepatīkamu smaku apkārtnē, bet arī ļoti kaitē kokiem. Nācies nozāģēt divas 25 metru garas liepas pie Apaļā torņa Kopenhāgenā, jo tās bija galīgi satrunējušas un varēja nogāzties pirmajā spēcīgā vēja brāzmā.

Tomēr uzņēmuma, kas nozāģēja liepas, īpašnieks Stēns Kristensens pastāstīja, ka vainīgi bija ne tikai cilvēki, bet arī suņi. Ikviens, kueš bijis Kopenhāgenā, var apstiprināt: no cilvēku un suņu nesavaldības cieš ne tikai Apaļā torņa koki. Un ne tikai Kopenhāgenā – visā Dānijā nācies nozāģēt kokus, tāpēc, ka kāds nespēj aiziet līdz tualetei.

Reklāmas brīnumainais spēks

2015. gadā Dānijā tika palaista provokatīva sociālā reklāma "Dari to mammas dēļ", kura aicināja nodarboties ar seksu brīvdienās, lai dāvinātu savai mātei mazdēlu vai mazmeitu, un glābt valsti no izmiršanas. 

Burvīgā ziņa ir tā, ka reklāma nostrādāja! 2016. gadā Dānijā piedzima par 1 200 bērniem vairāk nekā iepriekšējos gados. Iespējams, ņemot vērā iepriekšējās ziņas, ir vērts sākt jaunu reklāmu, lai pārliecinātu dāņus nečurāt uz kokiem.

Babuīns sniegā

Jā, tas nav joks: dāņu policija tiešām sarīkoja babuīna medības. Janvārī.

Kad babuīns izbēga no zoodārza valsts rietumos, policija savā Twitter mikroblogā brīdināja pilsoņus, lai viņi nenobītos, ieraugot milzīgo pērtiķi, un netuvotos tam, jo izsalkuši babuīni var būt diezgan agresīvi.

Puika atradis laukā lidmašīnu

Četrpadsmit gadus vecs pusaudzis un viņa tēvs ar metāla detektora palīdzību laukā netālu no Birkelses pilsētas atraduši vācu kara lidmašīnas atlūzas.

Speciālisti pieļāva, ka lidmašīna bija izgatavota vācu uzņēmumā Messerschmitt. Kabīnē tika atrasti pilota dokumenti un daļa viņa personīgo mantu. To starpā minēti pāris prezervatīvu un Olborgas bāzes ēdnīcas taloni. Otrā pasaules kara laika vācu lidmašīna Dānijas teritorijā atrasta pirmo reizi.

Ziņu lente
0