Tramps izsludinājis rīkojumus tirdzniecības jautājumos un aizmirsis tos parakstīt

© REUTERS / Jonathan ErnstASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps iegājis Ovālajā kabinetā, lai kameru priekšā parakstītu rīkojumus tirdzniecības jautājumos, izdzirdējis nepatīkamu žurnālista jautājumu un pametis kabinetu, atstājot mapi ar dokumentiem uz galda.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps pametis ceremoniju, kurā bija paredzēts parakstīt izpildrakstus tirdzniecības jautājumos, pat neparakstot dokumentus, informē avīze Hill.

ASV prezidents Donalds Tramps iegājis Ovālajā kabinetā, lai izsludinātu dekrētus, taču pametis telpu, domājams, pēc telekompānijas CBS reportiera jautājuma par viņa bijušo padomnieku nacionālās drošības jautājumos Maiklu Flinnu.

Viceprezidents Maikls Penss ievērojis incidentu un centies panākt valsts vadītāju, taču Tramps kabinetā nav atgriezies. Pēc tam Penss atgriezies pie galda, paņēmis dokumentus un izgājis no Ovālā kabineta.

Viens no klātesošajiem — CBS korespondents — pieļāva, ka Penss atdevis prezidentam rīkojumus, un valsts vadītājs tos parakstījis blakustelpā. Parasti ASV prezidents paraksta likumus preses klātienē Ovālajā kabinetā.

Maikls Flinns atkāpās no sava posteņa, kad presē tika publicēti pieņēmumi par to, ka ģenerālis sniedzis nepatiesu informāciju ASV viceprezidentam Maiklam Pensam un citiem administrācijas pārstāvjiem par savu saziņu ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku.

Ziņu lente
0