Latvijā krītas pārtikas produktu mazumtirdzniecības apjomi

© Sputnik / Sergey MelkonovBulciņu tirdzniecība Centrāltirgū
Bulciņu tirdzniecība Centrāltirgū - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada laikā pārtikas produktu mazumtirdzniecības apjomi Latvijā kritušies par 1,3% salīdzinājumā ar 2016. gada februārī apkopotajiem datiem.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Vidējais mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā februārī ir pieaudzis par 1,2% salīdzinājumā ar šo periodu gadu iepriekš, informē Latvijas Centrālā statistikas pārvalde (CSP).

Pie tam pārtikas produktu mazumtirdzniecības apjomi Latvijā kritušies par 1,3%, taču nepārtikas mazumtirdzniecība ir pieaugusi par 4,4%.

Жительница Лудзы с собачкой - Sputnik Latvija
Vidējā pensija Latvijā lielāka nekā Lietuvā un mazāka nekā Igaunijā

Lielākais nepārtikas produktu apgrozījuma pieaugums fiksēts pa pastu piegādājamo vai interneta veikalā iegādājamo produktu tirdzniecībā (29,8%), mazumtirdzniecībā nespecializētajos veikalos, kas galvenokārt tirgo nepārtikas preces (7,2%), aparātu līdzekļus, krāsas un stiklus (6,7%), kā arī apģērbu un apavus (5,4%).

Laikā, kad pārdošanas krišanās fiksēta mazumtirdzniecībā teltīs un tirgos (par 14%), farmaceitisko un medicīnas preču tirdzniecībā (par 4%), informācijas un komunikāciju tehnoloģiju un iekārtu tirdzniecībā (par 2,5%). Automašīnu degvielas apgrozījums audzis par 13%.

Kopējais mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums faktiskajās cenās gada laikā palielinājies par 5,5%.

Grafiks - Sputnik Latvija
Otrs lielākais rūpnieciskās ražošanas kāpums ES decembrī bijis Latvijā

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā februārī salīdzinājumā ar 2017. gada janvāri krities par 0,7%. Pārtikas produktu tirdzniecība mēneša laikā februārī pieaugusi par 0,2%, bet nepārtikas preču tirdzniecība kritusies par 0,7%.

Kritušies informācijas un komunikāciju tehnoloģiju un iekārtu mazumtirdzniecības apjomi (par 7,9%), apģērbu, apavu, ādas izstrādājumu (par 3,4%), farmaceitisko un medicīnas preču (par 2,1%), kā arī automašīnu degvielas tirdzniecības apjoms.

2017. gada februārī salīdzinājumā ar janvāri, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums pašreizējās cenās, neņemot vērā sezonas preču ietekmi, krities par 5,9%. Gadu iepriekš — 2016. gada februārī salīdzinājumā ar janvāri — apgrozījums kritās par 3,3%.

Ziņu lente
0