Politika

Kučinskis: Latvijā stiprinās pārliecība par to, ka militāras briesmas nedraud

© Foto : Valsts kancelejaMinistru prezidents Māris Kučinskis, tiekoties ar Amerikas ebreju komitejas pārstāvjiem
Ministru prezidents Māris Kučinskis, tiekoties ar Amerikas ebreju komitejas pārstāvjiem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz ar NATO sabiedroto karaspēku izvēršanos valstī Latvijā nostiprinās pārliecība par to, ka militārās briesmas nedraud, pavēstījis premjerministrs Māris Kučinskis.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Latvija uzskata par ļoti svarīgu ASV karaspēku turpmāko klātbūtni valstī arī pēc NATO sabiedroto spēku izvēršanās, atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis, tiekoties ar Amerikas ebreju komitejas pārstāvjiem.

Puses apsprieda drošību reģionā un ASV lomu Baltijas valstu drošības stiprināšanā, ziņo Ministru kabineta preses dienests.

Politiķis atzīmējis, ka Latvija ir ne tikai drošības patērētājs, bet arī sekmē drošību, pateicoties ieguldījumam NATO un dalībai Ziemeļatlantijas alianses un ES cīņā ar terorismu.

"Ņemot vērā pēdējā laika ieguldījumus drošībā, tostarp no ASV puses, ir nostiprinājusies pārliecība, ka Latvijai militāras briesmas nedraud. Gan iedzīvotāji, gan bizness ir guvis pārliecību, ka Latvija ir droša valsts," — paziņoja Ministru prezidents.

Politķis atzina, ka darbs šajā jomā esot jāturpina.

Tikšanās gaitā tika apspriesta arī situācija Eiropā no Brexit viedokļa. Kučinskis atkārtoti uzsvēra, ka visu interesēs ir spēcīga un vienota ES.

Kučinskis atgādināja, ka jau kopš 1991.gada Latvija ir atgriezusi īpašuma tiesības visiem likumīgi pieprasīto privātīpašumu mantiniekiem — Ebreju kopienas sabiedriskajām un reliģiskajām organizācijām ir atdotas 36 ēkas.

Ziņu lente
0