Krievijas ĀM pauž neizpratni par Rietumu klusēšanu par protestiem Francijā

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasOficiālā Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova
Oficiālā Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oficiālā Krievijas ĀM pārstāve komentēja Rietumu reakcijas iztrūkumu sakarā ar notikumiem Parīzē.

RĪGA, 29.marts — Sputnik. Oficiālā Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova komentēja Rietumu reakcijas iztrūkumu sakarā ar notikumiem Parīzē, kur ķīniešu kopienas pārstāvji otro nakti pēc kārtas rīko grautiņus un protestu akcijas, kas policisti nogalinājuši vienu no viņiem, vēsta RIA Novosti.

"Pēc policijas darbinieku pastrādātās slepkavības (likumiskais pamats uzbrukumam izraisīja šaubas vietējo iedzīvotāju vidū), ielās izgāja 150 cilvēki. Piektā daļa protestētāju tika aizturēta. Izņemot ĶTR ĀM, neviena augstākminētā ārpolitiskā iestāde par brīvību un demokrātijas ievērošanu nenoraizējās, nav parādījušies nekādu ārzemju iestāžu vai valsts departamentu paziņojumi, pat bez uguntiņas, pēc vienota šablona rakstīti," —Krievijas ārpolitikas iestādes pārstāve uzrakstīja savā Facebook lappusē.

Беспорядки в Париже - Sputnik Latvija
Video
Nekārtības Parīzē

Iepriekš ES aicināja Krievijas varas iestādes "nekavējoties atbrīvot" visus nesankcionētās akcijas dalībniekus, kas notika svētdien Maskavā. Itālijas un Francijas ĀM, kā arī ASV Valsts departaments nosodīja akcijas dalībnieku aizturēšanu. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja žurnālistiem, ka Kremlis nevar tam piekrist un ņemt vērā šo aicinājumu. Viņš uzsvēra, ka runa ir par nesankcionētu un aizliegtu akciju.

Pēc policijas aplēsēm, valdības nesankcionētajā akcijā Maskavā izgāja aptuveni 7 vai 8 tūkstoši cilvēku, vairāk nekā 600 no tiem tika aizturēti. Pirmdienas vakarā Krievijas galvaspilsētas IeM pārvalde paziņoja, ka lielākā daļa aizturēto ir atbrīvoti.

 

Ziņu lente
0