Fotogrāfijas no 76 valstīm: Steņina konkursa žūrijai nāksies kārtīgi pastrādāt

© SputnikФотокорреспондент МИА "Россия сегодня” Андрей Стенин
Фотокорреспондент МИА Россия сегодня” Андрей Стенин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Andreja Steņina vārdā nosauktais Starptautiskais fotožurnālistikas konkurss – tā ir iespēja jauniem fotogrāfiem, talantīgiem, iejūtīgiem cilvēkiem, kuri ir atvērti visam jaunajam, kuri pievērš mūsu uzmanību cilvēkiem un notikumiem.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Andreja Steņina vārdā nosauktais Starptautiskais fotožurnālistikas konkurss, ko organizē starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa" Krievijas Federācijas UNESCO lietu komisijas paspārnē, ir savākusi ap 5 tūkstoš jauno fotožurnālistu darbu no 76 pasaules valstīm.

Фотокорреспондент Андрей Стенин - Sputnik Latvija
Sākas 2017. gada Andreja Steņina fotokonkurss

Vislielākais darbu skaits tika iesniegts no Krievijas, Indijas, Itālijas, Irānas, Ķīnas, Baltkrievijas, Spānijas, DĀR, Polijas un Bangladešas. Krievija par visaktīvākajiem konkursa dalībniekiem kļuva Maskavas, Sanktpēterburgas, Vladivostokas, Novosibirskas, Ufas, Kazaņas, Krasnojarskas un Krasnodaras fotogrāfi. Vispopulārākās nominācijas uzvaras pretendentu vidū kļuva "Mana planēta" un "Portrets. Mūsdienu varonis".

Konkursa kandidātu saraksts tiks paziņots 2017. gada 19. maijā stenincontest.ru majaslapā, konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 2017. gada rudenī Maskavā.

"Konkurss norisinās jau trešo gadu, un katru reizi mēs novērojam dalībvalstu skaita pieaugumu, kas, protams, priecē. Konkurss ir kļuvis par īstu starptautisku iespēju laukumu jauniem fotoreportieriem no dažādiem planētas nostūriem," – atzīmēja Aleksandrs Štols, Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" Apvienotās fotoinformācijas direkcijas direktors.

Viņš atzīmēja, ka žūrija jau ir izskatījusi daļu darbu, kuri tika atsūtīti konkursam.

"Neskatoties uz to, ka fotogrāfi ir jauni, ir daudz nopietnu fotogrāfisku stāstu, kas nav vienkārša notikumu piefiksēšana, bet nosvērtas sērijas par varoņiem, dzīvi. Tas parāda, ka viņi nav vienaldzīgi pret to, kas notiek apkārt, ka fotogrāfi cenšas pievērst uzmanību esošām problēmām, cilvēkiem," – uzsvēra Štols.

Šogad balvu fonds tika palielināts, pateicoties starptautiskiem informācijas partneriem: Visarābijas informācijas holdingam Al Mayadeen TV, Šanhajas vienotajai mediju grupai un Starptautiskajai Sarkanā Krusta Komitejai (SSKK).

Katrs partneris iesniegs papildus balvu par viņuprāt labākajiem darbiem no saraksta. 2017. gada konkursa uzvarētāji un laureāti kopumā saņems vairāk nekā vienu miljonu rubļu, tradicionāli 500 tūkstošu rubļu tiks pasniegti īpašās konkursa balvas – Grand Prix saņēmējam.

Andreja Steņina vārdā nosauktais konkurss

Andreja Steņina vārdā nosauktā Starptautiskā fotožurnālistikas konkursa mērķis ir atbalstīt jaunos fotogrāfus un piesaistīt sabiedrības uzmanību mūsdienu fotožurnālistikas uzdevumiem. Tas ir iespēju laukums jauniem fotogrāfiem – talantīgiem, iejūtīgiem, atvērtiem visam jaunajam, kuri pievērš mūsu uzmanību cilvēkiem un notikumiem.

Вывеска МИА Россия сегодня - Sputnik Latvija
Noslēgusies darbu pieņemšana Andreja Steņina fotokonkursam

2016. gadā konkursā piedalījās 6 tūkstoši darbu no 71 pasaules valsts, uzvarētāju darbi tika izstādīti festivālu un izstāžu laukumos Maskavā, Stambulā, Keiptaunā, Šanhajā, Pekinā, Kairā, Berlīnē, Romā, Mariborā un Ļubļanā.

Par konkursa informācijas partneriem kļuva: informatīvais ziņu portāls Вести.ru, viskrievijas valsts telekanāls "Rossija-Kultura", informatīvais ziņu portāls KP.ru, informācijas portāls ŽurDom un Russian Photo portāls.

Par starptautiskajiem konkursa informācijas partneriem kļuva: informācijas aģentūra un radio Sputnik, informācijas aģentūra Askanews, mediju holdings Independent Media, informācijas aģentūra Notimex, ziņu aģentūra ANA, telekanāls un portāls RT, The Royal Photographic Society, Shanghai United Media Group (SUMG), informācijas aģentūra Xinhua, ziņu aģentūra ANDES.

Nozares informācijas partneru statusā konkursu atbalsta: Fotogrāfijas Akadēmija, aģentūra GeoFoto, portāls Photo-study.ru, tiešsaistes žurnāls Bleek Magazine, Maskavas žurnālistu apvienība, Vizuālo mākslu skola, Krievijas fotomākslinieku savienība, informācijas portāls YOung JOurnalists, kā arī festivāls PhotoVisa un "Fotoparāde Ugļičā".

Ziņu lente
0