Porošenko devis rīkojumu pārdot kreiseri "Ukraina"

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Pāriet pie mediju bankasРакетный крейсер "Украина" на Николаевском судостроительном заводе на Украине
Ракетный крейсер Украина на Николаевском судостроительном заводе на Украине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents parakstījis rīkojumu par raķešu kreisera "Ukraina" demilitarizāciju. No kuģa plānots noņemt bruņojumu, un "pārdot to, kas paliks".

RĪGA, 27. marts — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko parakstījis rīkojumu par raķešu kreisera "Ukraina" demilitarizāciju, kas stāv dīkā kuģu rūpnīcas akvatorijā Nikolajevas pilsētā, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu "NikVesti".

Pēc Nikolajevas apgabala administrācijas priekšsēdētāja vietnieka Vačeslava Boņa teiktā, no kreisera plānots noņemt bruņojumu, un "pārdot to, kas paliks".

"Tur ir turbīnas un korpuss, pēc tiem ir pieprasījums," — pastāstīja ierēdnis 61 komunāra vārdā nosauktās rūpnīcas darbiniekiem. "Tur pietiks naudas jūsu algu kompensācijai, un vēl paliks pāri trīsreiz vairāk," — piebilda Boņs.

Tiek ziņots, ka lēmumu par kreisera pārdošanu jau atbalstījuši "Ukroboronprom" un Ukrainas Aizsardzības ministrija. Tuvākajā laikā dokumentu apstiprinās Tieslietu ministrijā un Finanšu ministrijā.

Kreisera būvniecība sākusies 1984. gadā. 1993. gadā kuģis tika izslēgts no Krievijas JKF sastāva un nodots Ukrainai.1996. gadā finansējuma trūkuma dēļ projekts tika iesaldēts.

Ziņu lente
0