NATO plāno iztērēt trīs miljardus eiro satelītiem un kiberdrošībai

© Sputnik / Михаил Маркив / Pāriet pie mediju bankasФлаг Организации Североатлантического договора (НАТО)
Флаг Организации Североатлантического договора (НАТО) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO sakaru un informācijas aģentūras pārstāvis paziņoja, ka satelītkomunikāciju sistēmu militāro spēku un kuģu, kuri bāzējas alianses teritorijā, atbalstīšanas uzlabošanai tiks iztērēti 1,7 miljardi eiro.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Nākamajos trīs gados NATO plāno iztērēt trīs miljardus eiro savu satelītu un datortehnoloģiju pilnveidošanai, ziņo RIA Novosti ar atsauci uz alianses pārstāvi aģentūru Reuters.

Спутниковая антенна - Sputnik Latvija
Krievija publiskos informāciju par ASV militārajiem satelītiem

Pilnveidotai satelītu komunikācijai ir jāatvieglo BLA izmantošanu. Šobrīd nav zināms, vai NATO valstis plāno ieguldīt līdzekļus jaunu komunikācijas satelītu palaišanā, jeb esošo modernizēšanā. Daļa piedāvājumu, kuru finansēšanu bloka valstu valdībām vēl tikai nāksies apstiprināt, ietver sevī 800 miljonus eiro datorsistēmām pretgaisa un pretraķešu aizsardzības vadībai, paziņoja pārstāvis.

Vēl 71 miljons eiro būs nepieciešami, lai pasargātu 32 NATO pamatvienības no hakeru uzbrukumiem. Lai nodrošinātu lielāku mobilo sakaru drošību starp alianses militārpersonām dažādās vietās, plānots atvēlēt vēl 180 miljonus eiro.

Tiek atzīmēts, ka sekojošās detaļas NATO prezentēs konferencē Otavā aprīlī, pēc kuras sāksies aizsardzības kontraktu sadalīšanas process izpildītāju starpā. Šiem kontraktiem, visticamāk, piesaistīs tādas kompānijas kā Airbus Group, Raytheon un Lockheed Martin Corp, piebilda NATO pārstāvis.

Ziņu lente
0