Politika

EP nobalsos par Eiropas Savienības vīzu atcelšanas jautājumu Ukrainas pilsoņiem

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOФлаги Украины и ЕС
Флаги Украины и ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmuma pieņemšana par bezvīzu režīma piemērošanu Ukrainai vairākkārt tika pārcelta. Kijeva cerēja to apstiprināt līdz 2016.gada beigām.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Eiroparlaments plenārsēdē Strasbūrā 6.aprīlī nobalsos par Eiropas Savienības vīzu atcelšanas jautājumu Ukrainas pilsoņiem, paziņoja RIA Novosti avots Eiropas asamblejā.

"Balsojums, gaidāms, notiks sestajā aprīlī, un debates norisināsies dienu iepriekš, " – teica aģentūras sarunbiedrs.

Pagājušajā nedēļā Eiropas Savienības Kaimiņattiecību politikas un paplašināšanās sarunu komisārs Dr. Johanness Hāns paziņoja, ka cer, ka bezvīzu režīms Ukrainas pilsoņiem stāsies spēkā pirms šī gada vasaras – pēc ES Padomes un Eiroparlamenta lēmumu pieņemšanas procedūru noslēguma.

Дорожный знак, обозначающий территорию Украинского государства, у международного пункта пропуска через украинско-польскую границу - Sputnik Latvija
Politika
Mediji noskaidrojuši, kad ES ieviesīs bezvīzu režīmu ar Ukrainu

EP Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komiteja (LIBE) iepriekš nobalsoja par īslaicīgo ES vīžu atcelšanu Ukrainas pilsoņiem.

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers iepriekš paziņoja, ka Eiropas Savienība līdz vasaras sākumam ieviesīs bezvīzu režīmu Ukrainas pilsoņiem.

Lēmums par bezvīzu režīmu stāsies spēkā pēc tā publicēšanas oficiālajā ES žurnālā. Vienlaikus stāsies spēkā ES reglaments, kurš paredz īslaicīgu vīzu režīma atjaunošanu nekontrolējamas migrantu ieplūšanas no trešajām valstīm. ES Padome izvirzīja šo prasību kā nosacījumu vīzu atcelšanai Gruzijai un Ukrainai.

Bezvīzu režīms īslaicīgiem braucieniem uz ES Gruzijas iedzīvotājiem darbosies no 28. martā.

Ziņu lente
0