Pabriks Twitter tīklā kritizējis spāņu politiķi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Artis Pabriks sociālajos tīklos no jauna izteicies par Katalonijas neatkarību un Spānijas viedokli šajā jautājumā.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Latvijas bijušais aizsardzības ministrs sociālajā tīklā kritizējis savu kolēģi no Spānijas, vēsta spāņu izdevums El Nacional.

Artis Pabriks, kurš agrāk ieņēma Latvijas aizsardzības ministra un ārlietu ministra posteņus, kritizējis Spānijas bijušā ārlietu ministra Hosē Manuela Garsijas Margaljo izteikumus par to, ka Spānija ir "parādā" vairākām valstīm par viņu negatīvo viedokli Katalonijas neatkarības jautājumā.

"Slepeni pakti, ja tādi pastāv, nav dzīvotspējīgi kā norma, jo tiem nav morālā pamata," — uzsvēra Pabriks, kurš Valda Dombrovska, pašreizējā Eiropas Komisijas viceprezidenta, valdībā ieņēma aizsardzības ministra posteni. Artis Pabriks strādā tajā pašā Eiropas Parlamenta grupā, ko veido Spānijas Tautas Partija, kas iebilst pret Katalonijas suverenitāti.

Arī iepriekš Pabriks sociālajos tīklos paudis viedokli par situāciju Katalonijā. 2015. gadā viņš Twitter tīklā pavēstīja, ka viņam nav zināmi nekādi vienotas Eiropas normatīvi, kuri liktu hipotētiski neatkarīgajai Katalonijai atrasties ārpus ES. "Ja kataloņi nobalsos par neatkarību, es neredzu nekādus normatīvus, kas viņus automātiski izslēgtu no ES," — rakstīja politiķis.

2013. gadā Valdis Dombrovskis, toreizējais Latvijas premjerministrs, intervijā Katalonijas ziņu aģentūrai uz jautājumu par Katalonijas neatkarības atzīšanu, ja tā tiks iegūta "leģitīmā procesā", atbildēja "kāpēc gan ne?" Šis izteikums izraisīja diplomātisku krīzi Spānijas un Latvijas attiecībās, un ministrs Margaljo lūdza paskaidrojumus Latvijas vēstniekam Spānijā.

Ziņu lente
0