Venecuēlā aizturēja bērnu grupu aizdomās par militārpersonu slepkavību

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Pāriet pie mediju bankasВоспитанница детского дома
Воспитанница детского дома - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar iestādes ziņojumu, tika aizturēti trīs 14, 15 un 17 gadus veci pusaudži, turklāt to vidū bija nepilngadīga meitene. Izņemot pusaudžus, bandas sastāvā bija vismaz divi bērni 8 un 12 gadu vecumā, kuri tika nodoti speciālā bērnu iestādē.

RĪGA, 22.marts – Sputnik. Otrdien Venecuēlas prokuratūra paziņoja par bērnu grupas aizturēšanu, kurus tur aizdomās par Venecuēlas armijas militārpersonu slepkavībā ar aplaupīšanas mērķi, vēsta RIA Novosti.

Slepkavības tika pastrādātas svētdien Karakasā, kad divi kareivji izgāja no restorāna uzsmēķēt. Bērni paķēra viņu vērtslietas un metās bēgt, un pakaļdzīšanās laikā ar auksto ieroču pielietošanu kareivjiem uzbruka pārējie bandas locekļi. Rezultātā divi seržanti guva vairākus nāvējošus naža dūrienus, ziņo Universal portāls. Venecuēlā augošo noziedzības līmeni ietekmē smaga ekonomiskā situācijas valstī.

Боевик Исламского государства на улицах Мосула - Sputnik Latvija
Viedoklis
Teroristi izmanto bērnus pašnāvnieku lomai

Pēc neatkarīgās organizācijas Observatorio Venezolano de Violencia datiem, 2015.gadu Venecuēla noslēdza ar 90 slepkavību uz katriem 100 tūkstoš iedzīvotājiem līmeni, kas kļuva par visaugstāko valstij, kurā nenotiek kara darbība. 

Oficiālā Venecuēlas vara vienmēr ir noliegusi Observatorio Venezolano de Violencia publiskotos noziedzības datus, paziņojot, ka šīs statistikas mērķis ir valsts imidža nomelnošana.

Piemēram, pēc 2014.gada rezultātiem, Venecuēlas ģenerālprokurore Luisa Ortega Diasa nosauca skaitli 62 nogalināto uz katriem 100 tūkstoš iedzīvotājiem, bet Observatorio Venezolano de Violencia paziņoja, ka varas iestādes skaita tikai tos gadījumus, kuros tika uzsāktas krimināllietas.

Ziņu lente
0