Džons Kerijs nosauca Latviju par labu vietu investīcijām

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasГосударственный секретарь США Джон Керри
Государственный секретарь США Джон Керри - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais ASV valsts sekretārs Džons Kerijs savas vizītes laikā Rīgā paziņoja, ka Baltijas reģions attīstās ātrāk nekā pārējā Eiropa, Latvijas valdība grib virzīties uz priekšu.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Bijušais ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, atrodoties vizītē Rīgā, nosauca Latviju par labu vietu ārvalstu investīcijām, raksta Mixnews.lv ar atsauci uz ziņu aģentūru LETA.

Bijušā valsts sekretāra plānos ir nodarbošanās ar biznesu un kļūt par investoru.

"Šis reģions attīstās ātrāk nekā pārējā Eiropa, Latvijas valdība grib virzīties uz priekšu, eksports un rūpniecība attīstās, " – atzīmēja Kerijs. 

Latvijas priekšrocību vidū Kerijs nosauca stipri izglītības sistēmu, sagatavotu darbaspēku, dalību ES ar skaidriem noteikumiem un standartiem. Viņaprāt, cilvēkiem ir vairāk jāuzzina par Latviju, Lietuvu un Igauniju.

"Pasaulē "guļ" daudz naudas, kura netiek izmantota, un tās saimnieki pamazām nāk pie secinājuma, ka izdzīvošana – nav vispareizākais ceļš, " – sacīja viņš. 

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs - Sputnik Latvija
Džons Kerijs apmierināts ar Eiropas un ASV vienotību sankciju jautājumā

Kerijs uzskata, ka amerikāņu investoru interese pret Baltiju aug, kas saistīts ar drošības garantijām, kuras sniedz ASV un NATO.

Bijušais Valsts sekretārs nepaziņoja, vai viņš plāno investēt Latvijā, tikai atzīmēja, ka Rīgas vizītes laikā gribētu vairāk uzzināt par valsti.

Džons Kerijs atrodas divu dienu vizītē Latvijā. Brauciena mērķu vidū izskanēja dziļāka priekšstata gūšana par ekonomisko vidi Latvijā, kā arī Amerikas investīciju nozīmes atgādinājums reģionā.

Kerijam bija ieplānotas tikšanās ar uzņēmējiem, investīciju organizācijām un amatpersonām, tostarp ar premjerministru Māri Kučinski, finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu, Amerikas Tirgus palātas pārstāvjiem Latvijā, Ārzemju investoru padomi Latvijā, Latvijas investīciju aģentūru. Pēc jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa kandidatūras izvirzīšanas ASV kongresa senātā, Reks Tilersons kļuva par jauno Amerikas ārpolitikas iestādes vadītāju, nomainot Džonu Keriju šajā amatā, kurā Kerijs atradās kopš 2013. gada februāra.

Ziņu lente
0