Rīgā startēja "Gastronomiskais kinofestivāls"

© Foto : pixabayGastronomija
Gastronomija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dokumentālās un mākslas filmas par dažādu pasaules valstu virtuvēm, pasaulē slavenu šefpavāru lekcijas un kulinārie pārsteigumi – to visu var atrast "Gastronomiskajā kinofestivālā", kurš startēja Rīgas Cafe Noir kinoteātrī SplendidPalace

No 20.līdz 26.martam "Gastronomiskā kinofestivāla" ietvaros, kurš norisināsies Cafe Noir kinoteātrī Splendid Palace rīdzinieki varēs iepazīt pasaules kino industrijas "visgaršīgākās" filmas, kā arī izbaudīt dažādas planētas nostūru virtuves kino, lekcijās un degustācijās.

20.martā, plkst. 18:00 norisinājās Francijas gastronomijas kultūrai veltīta kino lekcija. Tās ietvaros skatītāji tikās ar Francija Institūta direktoru Latvijā Žilu Bonviālu un pavāru Žeremiju Fontēnu, slavenā Alēna Djukasa mācekli, kā arī tika demonstrēta filmu sērija "Sirmais. Kulta ēdieni", ko Francija uzņēmis slavenais latviešu šefpavārs Mārtiņš Sirmais.

Plkst. 21:00 skatītājiem prezentēja 2012.gada komēdiju "Šefs" ar Žanu Reno galvenajā lomā par godalgota šefpavāra pretošanos viņa jaunajam sāncensim.

Šo pasākumu apmeklētājus gaidīja gastronomisks pārsteigums franču stilā.

21.martā plkst. 18:00 notiks tikšanās ar vienu no mūsdienu latviešu virtuves pamatlicējiem, šefpavāru Mārtiņu Sirmo, kā arī tiks rādītas vietējai gastronomijai veltīto filmu prezentācija no "Sirmais. Kulta ēdieni" sērijas.

Plkst. 21:00 skatītāji redzēs filmu "Šefs Ādams Džons" (2015) ar Bredliju Kūperu un Sjēnu Milleri galvenajās lomās. Šajā vieglajā un patīkamajā kinofilmā uz mērču, asu nažu un zivju tirgus fona atklājas varoņu romantiskās attiecības.

Šodien Cafe Noir apmeklētājus gaida pārsteiguma ēdiens no mūsdienu latviešu virtuves arsenāla.

22.martā plkst. 18:00 skatītāji varēs tikties ar restorāna Elsanto X šefpavāru Havjēru Mazūru, kurš stāstīs par meksikāņu virtuves ēdieniem un tradīcijām. Viņa stāstu papildinās Mārtiņa Sirmā filmas par spožiem gastronomiskiem atklājumiem Meksikā.

Plkst. 21:00 visi gribētāji varēs noskatīties dāņu dokumentālo filmu "Kukaiņi" (2016) — kā jau jūs nojaušat, filma būs par kukaiņiem mūsdienu virtuvē — gan kā eksotika, gan kā pamatēdieni valstīs ar lielām pārtikas trūkuma problēmām.

Tajā pašā dienā kino lekciju apmeklētājus gaida pārsteigums meksikāņu virtuves gaumē, un vakara seansā — ēdiens un dzēriens (kukaiņus nepasniegs, nomierinieties).

23. martā plkst. 18:00 festivāls piedāvās skatītājiem kino lekciju "Etiopija un kafija", kurā uzstāsies vismodernākās Rīgas kafejnīcas Rocket Bean Roastery eksperti, kā arī tiks rādītas "Sirmais. Kulta ēdieni" filmas sērijas par Etiopiju.

Plkst. 21:00 skatītāji varēs skatīt burvīgu filmu "Ceļš simts soļu garumā" ar Helēnu Mireni galvenajā lomā — filma par franču restorāna saimnieces un jaunā indiešu pavāra naidu Provansā, kurš, protams, beigu beigās ved pie draudzības.

Kino lekcijas viesus 23.martā gaida deserts ar kafiju un gastronomisks pārsteigums meksikāņu garā.

Kino lekcijas 24.martā tiks veltītas Nīderlandei: par holandiešu alus brūvēšanas noslēpumiem pastāstīs Heineken pārstāvis Baltijā Staņislavs Smoļskis, kuru papildinā Mārtiņa Sirmā filmas par holandiešu virtuvi. Būs alus un īsts Holandes siers.

Plkst. 21:00 varēs noskatīties amerikāņu komēdiju "Šefpavārs uz riteņiem" (2014), ko grezno Sofija Vergara un Skārleta Johansone. Filma stāsta par slavena restorāna šefu, kurš pazaudē darbu un nolemj atvērt ēstuvi uz riteņiem. Skatītājus, protams, gaidīs arī gastronomisks pārsteigums beigās.

25.martā festivāls sāksies ar bērnu kino lekciju plkst. 11:00. Par Jaunorleānas virtuvi skatītājiem stāstīs ASV vēstniecības kultūras atašejs Metjū Tomsons, un pēc tam bērni varēs noskatīties multfilmu "Princese un varde" (2009). Vecākus gaida dzēriens un mielasts, mazos — kokteilis ar saldējumu un našķiem.

26.martā plkst. 11:00 mazajiem piedāvās noskatīties slaveno multfilmu "Gardēdis", plkst. 13:30 notiks filmas "Kukaiņi" prezentācija, 15:30 — "Mīlestība un citroni", 17:30 — "Babetes svētki".

Kinofestivāla nobeigumā, plkst. 20:00 filma "Ceļojums uz Itāliju" (2014) par divu vīriešu gastronomiskajiem piedzīvojumiem spageti un lazanjas valstī.

Abas dienas visus seansu apmeklētājus gaidīs kulinārijas pārsteigumi. Pasākumu biļešu cena: 5-7 eiro (bērniem — 4 eiro). Biļetes var iegādāties interneta vietnē.

Ziņu lente
0