Kijevā ar sarkanu krāsu apliets kņaza Vladimira piemineklis

© Sputnik / Олег Макаровkņaza Vladimira piemineklis. Foto no arhīva
kņaza Vladimira piemineklis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien kļuva zināms, ka Kijevā ar sarkanu krāsu apliets Krievzemes kristītājam un pazīstamai ukraiņu dzejniecei veltītie pieminekļi.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Sestdien Ukrainas nacionālās atmiņas institūta darbiniece Jeļena Halimona paziņoja, ka nezināmas personas aplējušas ar sarkanu krāsu Krievzemes kristītāja kņaza Vladimira pieminekli, informē RIA Novosti.

Последствия обстрелов в Донецкой области - Sputnik Latvija
Viedoklis
Minskas protokoliem – divi gadi: te miers, te karš

Sestdien Ukraiņu nacionālistu organizācijas galva Bogdans Červaks paziņoja, ka Kijevā nezināmas personas aplējušas ar sarkanu krāsu dzejnieces Jeļenas Teliges pieminekli, kuru, kā tiek uzskatīts, nošāvuši fašisti 1942. gadā.

"Ar sarkanu krāsu Kijevā apliets ne tikai Jeļenas Teliges piemineklis Babij Jarā. Lūk, kā tagad izskatās Vladimira Lielā piemineklis. Kas notiek to cilvēku galvās, kuri "karo" ar pieminekļiem, grūti saprast," — uzrakstīja Halimona sestdien savā Facebook lapā, pievienojot paziņojumam fotogrāfiju, kurā redzams, ka piemineklis ir apliets ar sarkanu krāsu.

Kijevas piemineklis kņazam Vladimiram tika atklāts 1853. gadā Dņepras stāvkrastā, vietā, kura pēc tam guva nosaukumu — Vladimira kalns.

Ziņu lente
0