Leģendārais mūziķis Čaks Berijs miris ASV

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasLeģendārais mūziķis Čaks Berijs. Foto no arhīva
Leģendārais mūziķis Čaks Berijs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV 91. gada gājumā mūžībā aizgājis Čārlzs Edvards Andersons Berijs, pasaulslavenais rokenrola autors un izpildītājs Čaks Berijs.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Amerikānis Čaks Berijs, viens no rokenrola pamatlicējiem, aizgājis mūžībā sestdien, ziņo RIA Novosti ar atsauci uz televīzijas kanālu FoxNews. Leģendārajam mūziķim bija 90 gadu.

Mūziķis atradās mājās Sentluisā, Misūri štatā, un pārstāja reaģēt uz apkārt notiekošo, stāsta amerikāņu televīzijas kanāls. Policisti, kuri atbrauca uz izsaukumu, paspēja sniegt Berijam pirmo palīdzību, taču glābt viņu neizdevās.

Policijā apstiprināja, ka mirušais vīrietis ir Čaks Berijs.

Čārlzs Edvards Andersons Berijs dzimis 1926. gada 18. oktobrī Sentluisā. Savu mākslas ceļu Berijs uzsāka 1955. gadā, kad mūziķis ierakstīja kompozīciju Maybellene, kas kļuva par hītu. 1984. gadā mūziķi apbalvoja ar "Grammy" balvu par īpašu ieguldījumu mākslā, divus gadus vēlāk viens no pirmajiem tika iekļauts Rokenrola Slavas zālē. Čaka Berija dziesmas izpildīja un turpina izpildīt pasaules rokgrupas — no Beatles līdz RollingStones. UmaTūrmane un Džons Travolta filmā "Lubene" dejo Čaka BerijaYou Never CanTell dziesmas pavadījumā.

Rokenrola ēras beigas

Pasaulslaveni mūziķi izteica līdzjūtību sakarā ar Čaka Berija nāvi.

RingoStarr, TheBeatles grupas dalībnieks, uzrakstīja Twitter vietnē: "Dusi mierā, Čak Berij, mister Rokenrol."

Pēc tam viņa mikroblogā parādījās Čaka Berija un Džona Lenona kopīgās uzstāšanās videoieraksta fragments.

"Čaka Berija pietrūks katram, kurš mīl rokenrolu", — uzrakstīja Twitter vietnē rokgrupas Beach Boys dalībnieks Braiens Vilsons.

Čaka Berija bēru vieta un laiks pagaidām nav zināmi.

 

Ziņu lente
0