Madrides valdība grib aizliegt izmantot pilsētā vecās automašīnas

© POOL / Pāriet pie mediju bankasМадрид, архивное фото
Мадрид, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekoloģiskās situācijas uzlabošanas plāns Madridē ietver kopumā trīsdesmit dažādus pasākumus.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Madrides varas iestādes plāno aizliegt veco automobiļu kustību pilsētā, kā arī ieviest virkni pasākumu, kuru mērķis ir uzlabot ekoloģisko situāciju, vēsta RIA Novosti.

Jauninājumi skars benzīna automobiļus, kas reģistrēti pirms 2000. gada, un mašīnas ar dīzeļdegvielu, ja tās ir vecākas par 2006. gadu. No 2020. gada būs aizliegts šīs automašīnas novietot virszemes autostāvvietās, bet 2025. gadā tām pilnībā aizliegs kustību pilsētā. Saskaņā ar aplēsēm pēc astoņiem gadiem šādu mašīnu daļa varētu sasniegt 20% no visa pilsētas autoparka.

"Jāņem vērā šī problēma un jābūt ambicioziem," — paziņoja Spānijas galvaspilsētas mēre Manuela Karmena.

Ekoloģiskās situācijas uzlabošanas plāns Madridē ietver trīsdesmit dažādus pasākumus, piemēram, jau no nākamā gada tiks noteikti kustības ātruma ierobežojumi pa šoseju apkārt centrālās pilsētas daļas līdz 70 km/h un autostāvvietu prioritāte centrā vietējiem iedzīvotājiem.

Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvija un Spānija ieguvušas "sudraba medaļas" inflācijā ES

Turklāt valdība plāno uzlabot sabiedriskā transporta sistēmu, samazināt transporta nodokli elektromobiļu īpašniekiem, palielināt elektromobiļu uzlādes staciju skaitu, atjaunot virszemes sabiedriskā transporta parku ar videi draudzīgiem autobusiem, palielināt ielās iznomājamo velosipēdu skaitu, ieviest elastīgu stāvvietu apmaksas sistēmu atkarībā no tā, cik ekoloģiski tīrs ir automobilis, mainīt ceļu satiksmes sistēmu pilsētā, lai prioritāte tiktu sniegta sabiedriskajam transportam, palielināt autostāvvietu skaitu. Taksometru šoferiem jau pēc astoņiem gadiem būs jāsāk izmantot automašīnām ar zemiem kaitīgo vielu izmešiem atmosfērā vai bez tiem.

Plāna mērķis — panākt, lai 2030. gadā kaitīgo vielu izmeši atmosfērā samazinātos par 50%, salīdzinot ar 2012. gadu. Paredzams, ka cīņa par ekoloģiju pilsētas budžetam izmaksās 544 miljonus eiro.

Ziņu lente
0