Latvijā reģistrēts dopinga lietošanā pieķerto sportistu rekords

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasLaboratorija. Foto no arhīva
Laboratorija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā fiksēts jauns vēsturiskais dopinga lietošanas rekords. Visbiežāk problēmas ar aizliegtajiem preparātiem rodas bodibilderiem un svarcēlājiem.

RĪGA, 15. marts — Sputnik. Pērn Latvijā tika uzstādīts dopingā pieķerto sportistu rekords — 11 sportistiem konstatētas pozitīvas analīzes, raksta Mixnews.lv, atsaucoties uz Latvijas Sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļas datiem.

Dopinga lietošanā pieķerto sportistu skaitā ir deviņi no Latvijas, pārējie — Igaunijas un Lietuvas pārstāvji. Līdz tam vēsturiskais maksimums tika reģistrēts 2014. gadā — aizliegto vielu lietošanā tika pieķerti 8 sportisti.

Хакеры из Fancy Bears опубликовали пятую часть данных, полученных после взлома базы ВАДА - Sputnik Latvija
Fancy Bears: WADA astoņus gadus ļāvusi sportistam lietot dopingu

Visbiežāk problēmas ar dopingu rodas bodibilderiem un svarcēlājiem, norāda LSMC antidopinga nodaļas vadītājs.

Piemēram, Māris Osis un Roberts Dimants 2016. gada decembrī tika pieķerti dopinga lietošanā.

Dimanta analīzēs bija konstātēti aizliegtie preparāti stanazols un metadīns, bet Oša analīzēs — indapamīns, ostarīns, trenbolons, metandienons, boldenons un nandrolons. Sportisti tika diskvalificēti uz četriem gadiem līdz 2021. gada martam.

Komentējot dopinga statistiku Latvijā 2014. gadā, bijusī Antidopingas nodaļas vadītāja Liena Kozlovska apgalvoja, ka antidopinga noteikumu pārkāpumu ziņā Latvija ir viena no "netīrākajām" valstīm pasaulē.

Ziņu lente
0