Latvijas iedzīvotāji nosaukuši "nevajadzīgākos" ministrus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Publicēts Latvijas nekompetentāko ministru saraksts.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Aptuveni ceturtā daļa valsts iedzīvotāju it nemaz nelepojas ar savas valdības darbību, un starp ministriem Māra Kučinska valdībā, ko, viņuprāt, nāktos nomainīt, min izgītības ministru Kārli Šadurski, tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču un labklājības ministru Jāni Reiru.

Par to vakar stāstīja laikraksts Diena, atsaucoties uz "Rait Latvija" veikto socioloģisko pētījumu.

24% aptaujāto paziņojuši, ka nevar lepoties ne ar vienu ministru, 12% atzīmēja, ka nomainīt vajadzētu visu Ministru kabinetu. 8% respondentu paziņoja, ka viņiem ir kauns par visiem pašreizējiem Latvijas ministriem.

Bijušais Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš - Sputnik Latvija
Latvija varētu nomainīt vēstnieku Krievijā pret bijušo ārlietu ministru

Par nekompetentāko ministru iedzīvotāji uzskata Kārli Šadurski — par šī ministra darbību kaunas 23% aptaujāto. 18% Latvijas iedzīvotāju viņu uzskata par nekompetentāko.

Tāpat respondenti uzskata, ka posteni Ministru kabinetā jāpamet tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam — 4% balsotu par viņa atstādināšanu, turklāt 7% uzskata, ka atpūtā, lai arī nepelnītā, jāsūta pats Māris Kučinskis.

Uz jautājumu par to, kurš no ministriem par savu veikumu licis kaunēties visvairāk, 24% aptaujāto nosauca Kārli Šadurski, viņam seko premjerministrs Māris Kučinskis (7%), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (5%), veselības ministre Anda Čakša (5%) un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (4%).

Visnekompetentāko ministru saraksta augšgalā likts Kārlis Šadurskis (viņu minējuši 12% respondentu), nākamais ir aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (5%). Pa 4% balsu nopelnījuši vairāki valdības locekļi: Dzintars Rasnačs, Anda Čakša, Uldis Augulis, Jānis Reirs, Kaspars Gerhards un pats Māris Kučinskis.

5% respondentu par nekompetentiem uzskata visus ministrus.

Savukārt par gudrākajiem aptaujātie uzskata finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (18%) un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (10%).

Ziņu lente
0