Korporācija "Rosteh": ASV iepērk Kalašņikova automātus ar trešo valstu starpniecību

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasKalašņikova automāts. Foto no arhīva
Kalašņikova automāts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtona iepērk Kalašņikova automātus Afganistānas vajadzībām ar trešo valstu, tostarp arī Eiropas valstu starpniecību, informē Krievijas valsts korporācijas "Rosteh" vadītājs Sergejs Čemezovs.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. ASV ar trešo valstu starpniecību iepērk Kalašņikova automātus Afganistānas bruņoto spēku vajadzībām, paziņoja Krievijas valsts korporācijas "Rosteh" vadītājs Sergejs Čemezovs.

"Faktiski pērk visas valstis. Amerikāņi nepērk tieši, taču ar prieku iegādājas šos ieročus Afganistānā dislocēto bruņoto spēku vajadzībām. Viņi pie mums nepērk tieši, bet gan ar citu valstu starpniecību, tostarp arī caur Eiropas valstīm, kas agrāk veidoja Varšavas līgumu," — Čemezova teikto citē RIA Novosti.

Viņš pavēstīja, ka koncerna pasūtījumu portfelis ir pieaudzis līdz 300 miljoniem dolāru.

"Mēs esam palielinājuši pasūtījumu apjomu. Patlaban pasūtījumu portfelis sasniedzis aptuveni 300 miljonus dolāru," — uzsvēra Čemezovs.

Koncerns "Kalašņikovs" 2018. gadā pilnībā izmantos tikai Krievijā ražotus elementus, paziņoja valsts korporācijas ģenerāldirektors.

"Daudzi elementi šodien tiek ražoti šeit — instrumenti, zīmogi, ko agrāk daļēji pirkām ārvalstīs. Daļu pirkām Eiropā, kaut ko arī Ukrainā. Taču patlaban esam pilnībā aizvēruši visu, kas skar Ukrainu. Šodien paši izgatavojam aptuveni 70%. Taču tik un tā mēs vairs nepērkam ārzemēs, bet gan tepat Krievijā. Domāju, jau pēc gada mēs saviem spēkiem nodrošināsim visas koncerna "Kalašņikovs" vajadzības," — pavēstīja Čemezovs telekanāla "Rossija 24" ēterā.

Сенатор США Джон Маккейн - Sputnik Latvija
Politika
Makeins aicina ASV piegādāt Ukrainai prettanku raķešu kompleksus

Viņš pastāstīja, ka Ķīna vēl joprojām nav iemācījusies ražot kvalitatīvas Kalašņikova automātu kopijas, un zemās kvalitātes dēļ Ķīnā tiek ražoti "vienreizējās lietošanas" ieroči.

"Piemēram, Kalašņikovu viņi ražo jau desmitiem gadu. Reiz mēs palīdzējām viņiem uzcelt rūpnīcu, taču stobrus viņi joprojām nav iemācījušies ražot — tos viņi ražo no sliktas kvalitāes metāla… Tāpēc viņu automātus dažkārt dēvē par vienreizējās lietošanas ieročiem — pašaudīji un vari mest prom," — stāstīja Čemezovs, atbildot uz korespondenta jautājumu par Krievijas ieroču kopēšanu Ķīnā.

Koncerns "Kalašņikovs" bija viens no Krievijas uzņēmumiem, pret kuriem tika vērstas amerikāņu sankcijas Ukrainas krīzes rezultātā. Pie tam kopš 2014. gada šaujamieroču ražošanas apjoms ir dubultojies.

Ziņu lente
0