Video

Pūlis apmētājis ar olām Nīderlandes vēstniecību Turcijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Simtiem cilvēku sapulcējās pie Nīderlandes vēstniecības Ankarā, protestējot pret tās valdības pasākumiem, kuru rezultātā tika liegta nosēšanās Turcijas ārlietu ministra Mevluta Čavušoglu lidmašīnai.

Diplomātiskais skandāls starp Nīderlandi un Turciju saasinās. Turcijas premjerministrs Binali Jildirims apsolījis "ārkārtīgi stingrus" pasākumus, atbildot uz Nīderlandes valdības rīcību arī pret Turcijas ģimenes un sociālās politikas lietu ministri Fatmu Betilu Sajamu Kaiju.

Iepriekš kļuva zināms, ka Nīderlande liegusi ierasties valstī Turcijas ārlietu ministram Mevlutam Čavušoglu, kurš bija iecerējis uzstāties turku kopienas mītiņā Roterdamā. Pēc šī incidenta Fatma Betila Sajama Kaija, kura atradās vizītē Vācijā, informēja par ieceri doties uz Roterdamu ar automašīnu. Netālu no Turcijas ģenerālkonsulāta Roterdamā policija bloķēja ministres automašīnu.

Vēlāk kļuva zināms, ka Nīderlandes valdība pasludinājusi Turcijas ģimenes un sociālās politikas lietu ministri par "nevēlamu ārvalstnieci" un pieņēmusi lēmumu izraidīt viņu no valsts.

Ziņu lente
0