Krieviju "Eirovīzijā 2017" pārstāvēs Jūlija Samoilova

© Foto : Anna Velikova (EBU) "Eirovīzija 2016". Foto no arhīva
Eirovīzija 2016. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskajā konkursā "Eirovīzija 2017" Kijevā Krieviju pārstāvēs dziedātāja Jūlija Samoilova ar dziesmu Flame is burning.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija 2017" Kijevā Krieviju pārstāvēs sieviete ar pirmo invaliditātes grupu — pazīstamā dziedātāja Jūlija Samoilova izpildīs dziesmu Flame is burning, informē Pirmais kanāls.

Jūlija Samoilova dzimusi 1989. gadā Komi Republikā. Viņa vairākkārt piedalījusies dažādos konkursos, piemēram, nonākusi līdz finālam Allas Pugačovas projekta "A faktors" 3. sezonā 2013. gadā. 2014. gadā viņa piedalījās ziemas Paralimpisko spēļu svinīgajā atklāšanas ceremonijā.

Kopš bērnības Samoilova pārvietojas invalīdu krēslā.

"Esmu ļoti laimīga, ka tas manā dzīvē ir noticis, jo pēc tā esmu tiekusies kopš pašas bērnības — skatījos televizoru un iztēlojos, ka esmu uz skatuves. Arī mana mamma sapņoja kopā ar mani. Viņa mani noskaņoja, ka tā notiks, un tā patiešām ir noticis. Protams, esmu šokēta, vēl joprojām nespēju saprast, ka tas ir noticis ar mani. Esmu laimīga," — pastāstīja dziedātāja intervijā RIA Novosti.

Jurijs Loza - Sputnik Latvija
Jurijs Loza par Eirovīziju un savdabības zudumu

Dziesmu, ko Jūlija izpildīs konkursā, viņa nav rakstījusi pati, taču, pēc viņas vārdiem, daiļdarbs viņai ir tuvs.

"Dziesma man ļoti patīk, tā ir par mani. Dziesmā ir atspoguļots viss, par ko vienmēr stāstu katrā savā intervijā, viss, jo vēlos paziņot cilvēkiem. Ja jums sirdī ir gaisma, pat vistumšākajā dienā jūs varēsiet apgaismot ceļu sev un visiem, kas ir jums apkārt. Neslāpējiet šo gaismu sevī," — piebilda dziedātāja.

Ukraina izcīnīja tiesības uzņemt "Eirovīziju 2017" pēc dziedātājas Džamalas uzvaras ar dziesmu "1944" konkursā Stokholmā 2016. gadā. Ukrainas organizatoru komiteja pieņēma lēmumu sarīkot konkursu Kijevā. Konkursa pusfināli notiks 9. un 11. maijā, fināls ieplānots 13. maijā.

Ziņu lente
0