Ukrainas Nacionālās bankas priekšsēdētāja vietnieks prognozē defoltu un grivnas sabrukumu

© Sharon Hahn DarlinГривна. Украинская валюта
Гривна. Украинская валюта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Nacionālās bankas priekšsēdētāja vietnieks uzskata, ka tikai SVF var palīdzēt valstij norēķināties ar starptautiskajiem kreditoriem.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Ukrainas Nacionālās bankas priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Čurijs paziņojis, ka bez Starptautiskā Valūtas fonda atbalsta Kijeva zaudēs grivnas kursa kontroli, turklāt strauji augošais ārējais parāds var novest pie defolta, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas izdevumu "Vesti".

Ukrainas Bruņoto spēku karavīrs bruņumašīnā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ukraina – visapkārt fronte

Pēc ierēdņa domām, tikai SVF var palīdzēt valstij norēķināties ar starptautiskajiem kreditoriem. "Tikai matemātiskie aprēķini liecina, ka bez SFV tālākajiem kredītiem mēs saistības neizpildīsim. Tas ir, sāksies valsts defolts, tas ir jāsaprot visiem," – Čurija teikto citē preses izdevums.

Ukrainas Nacionālās bankas priekšsēdētāja vietnieks uzskata, ka valdībai neizdosies patstāvīgi uzturēt grivnas kursu. Lai novērstu "finansiālo katastrofu", Kijevai nāksies vērsties starptautiskajās organizācijās. Ierēdnis atgādināja, ka tuvāko gadu laikā Ukrainai nāksies atmaksāt kreditoriem aptuveni 12,5 miljardus dolāru.

Ziņu lente
0