Tallinā vandālis apzīmējis "Bronzas kareivja" godasardzes uzņēmumus

© Sputnik / Илья Матусихис / Pāriet pie mediju bankasМонумент Воину-Освободителю "Бронзовый солдат"
Монумент Воину-Освободителю Бронзовый солдат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tirdzniecības centrā Tallinā notraipīti uzņēmumi, kuros redzama Karavīram-atbrīvotājam veltītā pieminekļa godasardze 2016. gada 9. maijā.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Igaunijas Preses fotogrāfu savienība (EPFL) vērsusies policijā sakarā ar incidentu Tallinas tirdzniecības centrā Viru – nenoskaidrota persona ar sarkanu flomāsteru apzīmējusi fotogrāfijas, kurās redzama Karavīram-atbrīvotājam (sabiedrībā tas plaši pazīstams kā "Bronzas kareivis") veltītā pieminekļa godasardze, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzē Postimees publicēto informāciju.

Izdevums vēsta, ka fotogrāfijas tika iekļautas izstādē, kuras ekspozīcija izvietota tirdzniecības centra pirmajā stāvā. Godasardzei veltītie uzņēmumi redzami uz diviem stendiem – tā ir 2016. gada 9. maija fotoreportāža.

EPFL iesniegusi policijā informāciju par vandālismu un pieprasa zaudējumu kompensāciju. Organizācija paskaidrojusi, ka lēmums par fotoreportāžas ekspozīciju pieņemts, jo preses fotogrāfu uzdevums ir atspoguļot notikumus Igaunijā un ārvalstīs.

"Fakts, ka fotogrāfijas izraisa pozitīvas vai negatīvas emocijas, liecina, ka runa ir par labiem un nozīmīgiem uzņēmumiem," – teikts EPFL paziņojumā.

Postimees rīcībā esošā informācija liecina, ka ar šo incidentu saistīts bijušais Rīgikogu deputāts, kurš patlaban strādā vienā no valsts augstskolām. Pagaidām izdevums viņa vārdu nav nosaucis.

Padomju armija atbrīvoja Tallinu no nacistiskajiem spēkiem frontes operācija laikā 1944. gada 17.-26. septembrī. Iepriekš Karavīram-atbrīvotājam veltītais piemineklis atradās Tīnismegi pakalnā Tallinas centrā. 2007. gadā Igaunijas varasiestādes to demontēja un pārcēla uz Karavīru kapiem. Tajos apbedītas arī padomju karavīru mirstīgās atliekas.

Ziņu lente
0