Ņujorkas prokurors atkāpies no amata

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Нью-Йорк
Города мира. Нью-Йорк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ņujorkas Austrumu apgabala prokurors Roberts Keiperss paziņojis par atkāpšanos no amata pēc ASV Tieslietu ministrijas vadītāja paziņojuma par 46 viņam pakļauto federālo prokuroru atstādināšanas.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Ņujorkas Austrumu apgabala prokurors Roberts Keiperss atteicies no amata dažas stundas pēc ASV tieslietu ministra Džefa Sešonsa prasības atkāpties no amata 46 viņam pakļautajiem federālajiem prokuroriem, informē RIA Novosti.

"Dienas otrajā pusē saņēmu norādījumu atkāpties no ASV Ņujorkas Austrumu apgabala prokurora posteņa no 2017. gada 10. marta. Bija liels gods kalpot manai valstij, Ņujorkas pilsētai un šī apgabala iedzīvotājiem gandrīz 14 gadus, no kuriem 17 mēnešus esmu ieņēmis prokurora amatu. Bridžita Rouda turpinās darbu kā prokurora pienākumu izpildītāja," – teikts prokuratūras izplatītajā ziņojumā.

Keipers sāka darbu prokurora amatā 2016. gada janvārī, kad viņa kandidatūru izvirzīja prezidents Baraks Obama un apstiprināja ASV Senāts.

Города мира. Вильнюс - Sputnik Latvija
Lietuvas Seima vicespīkers atkāpies no amata pēc apsūdzībām par sakariem ar Krieviju

Piektdien ģenerālprokurors, ASV tieslietu ministrs Džefs Sešonss pieprasīja 46 viņam pakļauto federālo prokuroru atkāpšanos. Šīs amatpersonas tika ieceltas iepriekšējā prezidenta Baraka Obamas darbības laikā.

Atkāpšanās pieprasījums sniegts ar mērķi nodrošināt savlaicīgu varas nodošanu.

Federālo prokuroru nomaiņa notikusi arī iepriekšējo administrāciju darbības laikā. Ronalds Reigans un Bils Klintons nomainīja 89 no 93 federālajiem prokuroriem, bet Džordž Bušs, jaunākais, nomainīja 88 amatpersonas.

Ziņu lente
0