Ķīna plāno izmantot atomtehnoloģijas kosmiskās telpas izpētei

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīna iecerējusi palaist savu pirmo zondi uz Marsu 2020. gada vasarā. Plānots arī veikt asteroīdu 1996 FG3 un Apophis pētījumus.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Ķīna plāno izmantot atomtehnoloģijas kosmiskās telpas pētījumiem, paziņojis ĶTR Atomenerģētikas pārvaldes (CAEA) direktora vietnieks Vans Ižeņs, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Sinhua.

Vans Ižeņs informējis, ka patlaban Ķīnā rit fundamentāli pētījumi atomtehnoloģiju pielietošanai kosmiskās telpas pētījumiem. Viņš norāda, ka zondes ar Saules enerģiju nav piemērotas tālu no Zemes esošo debesu ķermeņu, piemēram, Jupitera un Marsa pētījumiem.

Космодром с установленной ракетой Антарес в США - Sputnik Latvija
Kosmiskie plāni: Ukraina paziņojusi par vēlmi apmesties uz Mēness

CAEA direktora vietnieks atzīmēja, ka šajā sfērā lietderīgākas ir kodolenerģijas dzinēju iekārtas.

Iepriekš sniegtā informācija liecina, ka Ķīna iecerējusi palaist savu pirmo zondi uz Marsu 2020. gada vasarā. Ķīnas Zinātņu akadēmijas zinātniskais līdzstrādnieks Czi Czanhuejs paziņojis, ka pēc pirmās Marsa misijas Ķīna plāno nosēdināt zondi uz asteroīda 1996 FG3 virsmas grunts paraugu saņemšanai, kā arī aplidot ap asteroīdu Apofisu (Apophis).

Pie tam ĶTR Nacionālās Kosmiskās pārvaldes priekšnieka vietnieks U Janhua apstiprinājis valsts ieceri nosūtīt zondi Jupitera sistēmas un tās tuvumā esošo asteroīdu pētījumiem. Šī informācija tika publicēta Ķīnas kosmisko pētījumu "Baltajā grāmatā".

Ziņu lente
0