Latviju pārklās neparedzēts sniega putenis.

© Sputnik / Денис Ворошилов / Pāriet pie mediju bankasDivritenis sniegā
Divritenis sniegā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visā Latvijas teritorijā nākamnedēļ saglabāsies nakts salnas, pavasara siltums sāks priecēt iedzīvotājus tikai marta otrajā pusē.

RĪGA, 9. marts — Sputnik. Ziema negrib atkāpties: Latvijas teritorijai tuvojas ciklons ar bagātīgiem nokrišņiem lietus un sniega veidā. Meteorologi norāda, ka ilgtermiņa prognozē tas nebija plānots.

Jauns ciklons negaidīti izveidojies Eiropas dienvidos. Pēc sinoptiķu prognozēm, zema spiediena zona pārklās valsti naktī no piektdienas uz sestdienu. Dienvidrietumu vējš atnesīs spēcīgas lietavas un spēcīgu sniegu Latgalē, Vidzemē un Zemgales austrumos. Ciklons aizskars arī galvaspilsētu.

Kaķis uz radiatora. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ziemā par apkuri rīdziniekiem būs jāmaksā vairāk

Nokrišņi turpināsies līdz sestdienas vidum. Atsevišķos rajonos sniega segas biezums var sasniegt 10 centimetrus.

Sestdienas pēcpusdienā, kad atmosfēras fronte šķērsos valsts teritoriju, nokrišņi mitēsies. Ciklonu nomainīs anticiklons, sinoptiķi paredz, ka nedēļas nogalē lielākajā Latvijas daļā valdīs apmācies, bet sauss laiks.

Gaisa temperatūra naktī uz sestdienu noslīdēs līdz —5 grādiem, turpmākajās naktīs termometra stabiņš joprojām būs zem nulles. Nakts salnas turpināsies vēl vismaz nedēļu. Brīvdienās gaiss nedaudz iesils līdz 1-2 grādiem. Īsts pavasara siltums Latvijā atgriezīsies tikai marta otrajā pusē.

Ziņu lente
0