NATO ieguldīs 71 miljonu eiro alianses infrastruktūrā Latvijā

© Latvijas Armija/Gatis Dieziņš, RJCNorvēģu karavīri mācībās Ādažu poligonā
Norvēģu karavīri mācībās Ādažu poligonā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdzekļi tiks atvēlēti Latvijas Nacionālo bruņoto spēku attīstībai un sabiedroto uzņemšanai un dislokācijai.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. NATO plāno līdz 2021. gadam veltīt Latvijas aizsardzības vajadzībām 71 miljonu eiro, raksta Mixnews.lv, atsaucoties uz valsts Aizsardzības ministrijas paziņojumu aģentūrai LETA.

Šie līdzekļi tiks ieguldīti Nacionālo bruņoto spēku (NBS) infrastruktūrā, kā arī sabiedroto uzņemšanas un dislokācijas vajadzībām.

Februāra beigās Ministru kabinets izdeva rīkojumu, kas nosaka: laikā no 2017. līdz 2021. gadam Latvijas Aizsardzības ministrija varēs uzņemties ilgtermiņa saistības un slēgt līgumus, piesaistot NATO drošības investīciju programmas finansējumu apmērā līdz 71 miljonam eiro ārvalstu finansiālajai palīdzībai un ne vairāk kā 27 miljonus eiro nodokļu nomaksai projektu nacionālajai finansēšanai un līdzfinansēšanai.

Ādažos notiks operācijas Atlantic Resolve. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ādažos notiks operācijas "Atlantic Resolve" karavīru sagaidīšanas ceremonija

Aizbildinoties ar to, ka no Krievijas puses draudot uzbrukums, pērnā gada NATO samitā alianses dalībvalstis pieņēma lēmumu par alianses austrumu flanga īpašu nostiprināšanu. NATO plāno jau 2017. gadā dislocēt Baltijas valstīs un Polijā četrus daudznacionālos bataljonus. Katras vienības sastāvā, iespējams, būs 800 — 1200 karavīri. Pieņemts lēmums arī par ietvarvalstīm, kas formēs bataljonus atsevišķās valstīs: Lietuvā to veiks Vācija, Latvijā — Kanāda, Igaunijā — Lielbritānija, bet Polijā — ASV.

Kanādas vadītais NATO bataljons — vairāk nekā 1000 karavīri — pilnā sastāvā ieradīsies Latvijā līdz jūnijam, informēja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Ziņu lente
0