IKEA aizņēmusies naudu veikala celtniecībai Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija IKEA saņēmusi ilgtermiņa kredītu SEB bankā, kas tiks izmantots zīmola pirmā veikala celtniecībai Rīgā. Veikals būs lielāks nekā tirdzniecības platības Lietuvā.

RĪGA, 8. marts — Sputnik. SEB banka un kompānija Verus Praedium, kas popularizē starptautisko zīmolu IKEA Latvijā, noslēguši līgumu par ilgtermiņa aizņēmumu 35,4 miljonu eiro apmērā, vēsta BNN.

Kredīts paredzēts zīmola pirmā veikala celtniecībai Latvijā, Stopiņu pagastā, aptuveni 8 kilometru attālumā no Rīgas centra.

Ikea. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ikea ir gatava ienākt Latvijā

Šī veikala platība būs aptuveni par trešo daļu lielāka nekā IKEA Viļņā, turklāt tajā tiks piedāvāts plašāks preču sortiments. Nākotnē uzņēmums plāno izveidot arī preču piegādes punktus Latvijas reģionos, un pircēji varēs saņemt iegādātās IKEA preces tuvāk mājām.

"IKEA veikala atvēršana jaunā valstī ir ilgtermiņa projekts. Tā mērķis — īsteno mūsu zīmola vīziju, proti, padarīt ērtāku ikdienas dzīvi daudziem cilvēkiem. Mēs priecājamies par iespēju paveikt to kopā ar SEB banku — Latvijas uzņēmumu ar zviedru saknēm un tradīcijām," — pastāstīja Sigurdurs Palmasons, uzņēmuma Verus Praedium pārstāvis.

Pirmais IKEA veikals Baltijas valstīs tika atklāts Lietuvā 2013. gadā. Iepriekš uzņēmuma pārstāvji informēja, ka plāno atklāt veikalu arī Tallinā.

Ziņu lente
0